Exclusieve ervaring voor luchtreizigers in Oost-Jutland

De luchthaven van Aarhus is grondig gerenoveerd, met als doel alle luchtreizigers een VIP-ervaring te bieden. De luchthaven is daarom uitgerust met designmeubilair en elegante zwarte akoestische plafonds.

Troldtekt cementgebonden houtwolpanelen verzekeren een superieure akoestiek in commerciële gebouwen
Photo: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Aarhus Airport is de op drie na grootste luchthaven in Denemarken, met bijna een half miljoen passagiers die jaarlijks aankomen of vertrekken. Het doel is om dit aantal de komende vijf jaar te verhogen tot 1,5 miljoen passagiers. Als een natuurlijk onderdeel van deze groeistrategie heeft de luchthaven een grondige renovatie ondergaan die zal helpen om de luchthaven op de wereldkaart te zetten.

“Naast het verwerven van veel nieuwe routes hebben we gekeken wat we kunnen doen om passagiers aan te moedigen om Aarhus als vertrek- of bestemmingspunt te kiezen. Hier zijn eten en inrichting twee belangrijke parameters, ” zegt Merete Olesen, Airport Station Manager bij Aarhus Airport.

Complete VIP ervaring

De grootste focus ligt op de eerste verdieping van het luchthavengebouw, waar zich nu een nieuw café en een lounge bevinden, evenals een nieuw restaurant.

“Wanneer onze passagiers op de luchthaven aankomen, moeten ze hun reis vervolgen, zich gevoed en verfrist voelen en weggaan met een goede algemene indruk. Een plezierige reis begint of eindigt tenslotte hier. Denemarken en Aarhus hebben een sterke reputatie op het gebied van zowel design als food, en daarom hebben we gekozen voor de beste producten en materialen ”, zegt Merete Olesen en legt uit:

“Het doel is dat alle passagiers zich VIP-gasten voelen. Ze moeten het gevoel hebben dat ze een speciale behandeling krijgen, dat er een gevoel van exclusiviteit heerst over de luchthaven en dat het aan hun verwachtingen voldoet. "

Het bedrijf HAY is verantwoordelijk voor het interieurontwerp, meubels en decoratie, terwijl restaurant en cateringbedrijf MIB in Aarhus verantwoordelijk is voor het eten en de versnaperingen.

Zwarte plafonds stralen exclusiviteit uit

Om het exclusieve uiterlijk te ondersteunen, is het bestaande akoestische plafond van de luchthaven van Troldtekt zwart geverfd. Naast het feit dat zwarte plafonds de algehele uitstraling van het interieurontwerp voltooien, past het opnieuw schilderen ook bij de focus van de luchthaven op recycling en duurzaamheid. Troldtekt is een natuurlijk materiaal gemaakt van Deens hout en cement, en de plafondpanelen hebben een levensduur van minstens 75 jaar - ook wanneer ze worden geverfd tijdens de levensduur van hun product.

“Het zwart schilderen van de plafonds heeft het hele gevoel van de luchthaven getransformeerd, dat nu overkomt als exclusief en elegant. We zijn onder andere geïnspireerd door de hotelbranche en het is indrukwekkend wat een impact het veranderen van de kleur van het plafond heeft gehad ”, zegt Merete Olesen.

In de opnieuw ontworpen lounge zijn ook nieuwe akoestische panelen geïnstalleerd, zodat het plafond overeenkomt met de rest van het interieur van de luchthaven.

Nu de renovatiewerkzaamheden zijn voltooid, wil de luchthaven Oost-Jutland verbinden met de rest van Europa en misschien New York. Daarom zit een grootschalige verbouwing van de parkeerplaats in de pijplijn en worden ook nieuwe accommodatie-opties overwogen.