Cool style

Het SAS-gebouw aan de Amager Strandvej in Kastrup bij Kopenhagen is omgetoverd tot moderne kantoren, dicht bij de luchthaven en de snelweg. Het interieur is ontworpen met respect voor de oorspronkelijke architectuur.

Photo: Helene Høyer Mikkelsen

De gevels zijn witgepleisterd, maar de postmoderne uitstraling schijnt door en geeft het gebouw een eigen identiteit. Het gebouw herbergt werkplaatsen, magazijnruimte en kantoren, die vandaag de dag 'Amagerstrand' vormen, waar grote en kleine bedrijven profiteren van de vele faciliteiten en verschillende ruimteopties.

De interieurontwerpers Vibeke Brinck en de architecten Studio Heima transformeerden het interieur van Amagerstrand in een verfrissende stijl, terwijl ze sporen van de geschiedenis van het gebouw onaangetast lieten - bijvoorbeeld de ruwe betonconstructie.

Het interieurontwerp omvatte ook heldere kleuren en effectieve akoestiekbeheersing. De gedeelde vergaderzalen, bijvoorbeeld, zijn voorzien van grijze Troldtekt akoestische panelen op de plafonds en op één schoon wandoppervlak, die samen met tapijten in dezelfde kleur als de panelen een visueel en akoestisch rustige omgeving creëren die veel verschillende gebruikers zal aanspreken.

Schoon oppervlak

In de voormalige hal - die nu 'United' heet - is de perfecte omgeving gecreëerd voor pauzes, tijdelijke werkplekken en formele of informele vergaderingen. Daglicht stroomt langs de dubbelhoge muur en wordt gereflecteerd door de Troldtekt akoestische panelen, die ook zorgen voor een superieure akoestiek in de hele ruimte. De muur is een schoon en rustig oppervlak, maar toch een lappendeken van veranderende vormen en texturen.

Troldtekt akoestische panelen in verschillende maten en texturen zijn gecombineerd - om het levende oppervlak van het beton te benadrukken. Andere elementen, zoals de rode kabelgoten en blauwe vergaderkasten, doen denken aan de esthetiek van de jaren tachtig en zijn een bewuste manier om trouw te blijven aan het oorspronkelijke ontwerp van het gebouw.

United wordt ervaren als een samenhangend ontwerp en een inspirerende omgeving, die zich onderscheidt door zijn uitgestrekte en rustige sfeer.