Een eigentijdse ruimte voor creatief werk

De ontwikkeling van start-ups bevorderen en hen helpen nieuwe markten te veroveren - dat is de core business van de early stage-investeerder APX. De accelerator draait sinds 2018 in Kreuzberg, de uitgestrekte wijk van kunstenaars en studenten in het hart van Berlijn.

 

Photo: Diplomingeniør Olaf Wiechers, arkitekt

Met de steun van Axel Springer en Porsche hebben de twee directeuren, Jörg Rheinboldt en Henric Hungerhoff, al financiële steun verleend aan meer dan 70 startende ondernemingen uit meer dan 20 sectoren met oprichtersteams uit meer dan 20 landen en meer dan 100 mede-investeerders.

De naam APX werd bedacht uit de initialen van de aandeelhouders Axel Springer en Porsche met een toegevoegde 'X' om het nieuwe en onbekende te symboliseren. Apex verwijst ook naar het keerpunt van een bocht waar racers overschakelen van hun rem naar het gaspedaal om uit de bocht te accelereren, aldus de bestuurders.

In overeenstemming met de innovatieve en creatieve missie van APX is het bedrijfspand open en licht overgoten, met een gevoel van artistieke elegantie en hedendaagse frisheid.

Bij de ingang bevindt zich een forum met ruime zitplaatsen in stadionstijl. Helderblauwe, open, metalen trappen voor zitplaatsen en naadloze treden in lichtbeige en blauw bieden royale zitruimte voor presentaties en seminars. Een lange, functionele kitchenette met witgelakte grootschalige elementen en kleine zwarte tegels steekt elegant af tegen het zitgedeelte en vormt een perfecte aanvulling voor evenementen.

De werkplekken voor de startende medewerkers bevinden zich achter het forum en zijn verbonden door verschillende arcade-achtige, brede openingen in de muur. Er zijn zij-aan-zij raamstoelen en lounge-achtige zitjes, maar ook gesloten werkplekken in een 'office box' met raambeglazing.

De overheersende kleuren op de wanden en de vloer zijn licht- en donkergrijs en wit. Een ingenieus verlichtingsconcept en meubilair in geel, blauw en rood zorgen voor kleurrijke accenten. Een aantal kunstig geplaatste objecten en planten dragen bij tot een inspirerende werkomgeving.

Het harmonieuze concept wordt afgerond door donkere plafonds met de akoestische oplossing Troldtekt line in zwart.