Gebogen ontwerp voor advocatenkantoor

'Curves' akoestische elementen van Troldtekt Deutschland GmbH verbeteren de state-of-the-art kantoren van het advocatenkantoor van BISSEL + PARTNER in Erlangen.

Photo: Olaf Wiechers

Het in Erlangen gevestigde BISSEL + PARTNER is een van de grootste toonaangevende advocatenkantoren in Noord-Beieren. Het competente team behandelt de juridische zaken van cliënten uit heel Duitsland, variërend van arbeidsrecht tot bestuursrecht.

Centraal gelegen ultramodern kantoor

Het advocatenkantoor, dat ook betrokken is bij uitgebreide sociale activiteiten in de stad, is gevestigd in een indrukwekkend kantoorgebouw in het centrum van de stad, direct naast het winkelcentrum Erlangen Arcaden en het voetgangersgebied en ligt op slechts 16 kilometer van de luchthaven.

Via een ruime, glazen foyer en een groot atrium met glazen dak hebben bezoekers toegang tot de begane grond en de drie verdiepingen daarboven, waar verschillende kantoren van gerenommeerde bedrijven zijn gevestigd.

Open kantoren

De kantoren van BISSEL + PARTNER zijn licht en open. Zwarte en glazen scheidingswanden scheiden de receptie en verschillende vergaderzalen. Bijzonder opvallend zijn de lichte zuilen in de goed uitgeruste kantoren. De lichte plafonds, waar zelfs de luchtkanalen een designkenmerk zijn, passen bij de bruine houteffect vloer en geven het pand een rustige sfeer.

Ontwerpoplossing met rondingen en golven

De Troldtekt curves design oplossing biedt een effectief contrast met de lichte muren en het plafond. De grote, donkere akoestische elementen met gestructureerde rondingen zijn geïnstalleerd op drie muren en worden subtiel geaccentueerd met verlichting, en geven een frisse noot aan de anders vrij eenvoudige, functioneel ingerichte advocatenkantoren.