Mooi en uniek Scandinavisch design

De winkels van de Bolia-meubelketen dienen als etalages, met unieke geuren, muziek en meubels. Het doel is om klanten te verrassen met oplossingen voor woninginrichting die ze niet verwachten. Daarom worden roze kleurige Troldtekt akoestische panelen gebruikt als decoratieve elementen.

Akoestische plafonds van Troldtekt in kantoren en commerciële gebouwen
Photo: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

De Deense meubelketen Bolia is erop gericht om winkelen voor woninginrichtingsdromen een zintuiglijke ervaring te maken. De 57 winkels van de keten, verspreid over negen Europese landen, willen alle vijf de zintuigen stimuleren. Horen door zorgvuldig geselecteerde muziek, aanraking  door interactie met het meubilair, geur via een unieke Bolia-geur, smaak door een speciale koffie en het zicht door verrassende interieurs.

"We willen dat klanten denken" wauw! "wanneer ze door onze winkels lopen. Daarom bedenken we allerlei verschillende decoratievormen. We hebben struisvogelveren, houten panelen, grote witte ballen en een hele reeks andere elementen gebruikt die je niet intuïtief zou associëren met design meubels. Gewoon om de winkelervaring spannend en verrassend te maken, ”verklaart Thomas Fruergaard Schelander, technisch ontwerpmanager bij Bolia International A / S.

Troldtekt heeft ook haar weg gevonden naar alle winkelvestigingen. Drie Troldtekt cementgebonden houtwolpanelen dienen als achtergrond voor de best verkopende ‘Scandinavia’ bank van Bolia. Ze zijn op maat geschilderd in een oudroze kleur.

Van catalogus naar winkels

Het idee om Troldtekt panelen te gebruiken met de design meubels is geïnspireerd op foto's die zijn genomen voor het Bolia Lookbook, dat elk jaar in augustus wordt uitgebracht. In de productcatalogus staat de bank in een kamer waar de muren van vloer tot plafond zijn bekleed met Troldtekt panelen. De styling heeft het gebruik van Troldtekt panelen in de winkels geïnspireerd.

“We vinden dat Troldtekt een geweldig materiaal is. De panelen hebben karakter en een fascinerende oppervlaktestructuur. We hadden de panelen geverfd in een roze tint die geen deel uitmaakt van het standaard kleurbereik. Troldtekt ontving graag onze kleurstalen en de panelen komen precies overeen met de kleur die we willen ”, zegt Thomas Fruergaard Schelander.