Modeboetiek met hoge plafonds

Modeboetiek DANIEL heeft een nieuw adres in de autovrije winkelstraat van Hørsholm. Een moderne kledingwinkel voor zowel vrouwen als mannen. Het pand heeft een uitgebreide renovatie ondergaan die uitnodigend is en toch beantwoordt aan het klassieke imago van de boetiek.

Troldtekt akoestische plafonds in commerciële gebouwen
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

DANIEL werd in 1993 opgericht door Anders Gadegaard in Hørsholm en het is een boetiek die volledig is geïnspireerd op Italiaanse mode. Toen de boetiek moest verhuizen, wilde de klant dat het nieuwe pand een uitnodigende, huiselijke sfeer zou hebben, aangevuld met een goede akoestiek.

OVER BYEN ARKITEKTER uit Kopenhagen volbracht de taak door een voormalige bank te transformeren tot een hedendaagse modeboetiek. De aanpak van de architecten bestaat erin de tijdelijke lagen te identificeren die betekenis en waarde creëren voor toekomstige gebruikers. In dit geval creëerden zij een meter extra plafondhoogte. Dit verhoogt direct de sfeer in de prachtige nieuwe winkel.

Focus op mooie kleding

De grote ramen die uitkijken op de autovrije winkelstraat harmoniëren met het grote, luchtige pand waarin DANIEL nu is gevestigd. De boetiek heeft een stijlvolle, moderne uitstraling waar alle koopwaar mooi is uitgestald en service hoog in het vaandel staat.

Een grijs-geschilderd akoestisch plafond van Troldtekt geeft warmte en rust aan de ruimte als geheel, terwijl het ook voor de gewenste goede akoestiek zorgt. Verlichting speelt een grote rol in de boetiek, zowel om de koopwaar te benadrukken als om de juiste sfeer te creëren. Dit wordt bereikt met behulp van een elegant en flexibel railsysteem, aangevuld met enkele grote hanglampen in het voorste gedeelte van de boetiek.

Voor de vloer zijn stevige tegels gekozen in een vorm die dicht bij die van het plafond ligt, om niet te veel verschillende vormen in het spel te brengen. De rekken op de achterwand zijn ontworpen voor de ruimte, terwijl de winkel ook enkele meubels van de vorige locatie heeft meegenomen.