Modern hoofdkantoor in zwart en wit

Dankzij de creativiteit van de interieurontwerpers en de architect is dit kantoorgebouw een perfecte samensmelting van functie en design. De verschillende ontwerpen van de akoestische panelen geven elke ruimte zijn eigen identiteit.

Photo: Olaf Wiechers, arkitekt

Het nieuwe kantoor van CF Automation Parts GmbH & Co. KG is ontworpen in een kenmerkend zwart-wit contrast in combinatie met een messing tint, in overeenstemming met de huisstijl van het bedrijf uit Koblenz, dat gespecialiseerd is in aandrijf-, vacuüm-, kleppen- en meettechniek. Het door Deinearchitektin Alexandra Faßbender ontworpen gebouw van 760 m2 met twee verdiepingen biedt veel ruimte voor presentatie-, tentoonstellings-, ontspannings- en werkruimten alsmede voor werkplaatsen, opslagruimten en garages.

De begane grond baadt in het licht dankzij grote ramen van vloer tot plafond. De open foyer biedt plaats aan ontvangst-, presentatie- en expositieruimtes en enkele werkplekken. Aan de achterzijde grenzen werkplaatsen, magazijnen en nevenruimten. De bovenste verdieping, met extra kantoorruimte, een seminarieruimte en lounges, kan ook als zelfstandige eenheid aan derden worden verhuurd en is toegankelijk via een aparte zijingang.

Kantoren met glazen panelen voor meer transparantie

De ruimtes zijn open en transparant. Grote glazen wanden kunnen worden geopend en gesloten om flexibele, multifunctionele ruimtes te creëren. Een ruime loungeruimte met een tafelvoetbalspel, een kitchenette, communicatiezones en een aangrenzend terras onderstrepen de eis van de opdrachtgever om een aangename werkomgeving te creëren voor zijn werknemers om innovatie op het werk te bevorderen.

Messing is een belangrijk onderdeel van het kleur- en materiaalontwerp. Dit materiaal, dat oorspronkelijk werd gebruikt in de kleppentechniek, komt bijvoorbeeld ook terug in de deur- en raamkozijnen.

Akoestische panelen als belangrijk designelement

Akoestiek en verschillende harde materialen spelen een belangrijke rol in het nieuwe open gebouw. Daarom zijn alle gebieden voorzien van Troldtekt akoestische panelen, die voldoen aan de hoogste ontwerpnormen en ook perfect het ontwerpconcept aanvullen dankzij hun gevarieerde structuur.

De geselecteerde Troldtekt line, Troldtekt line design en Troldtekt tilt line design oplossingen in verschillende kleuren variërend van lichtgrijs tot zwart passen perfect bij de lichte vloeren en de muren, die wit, grijs en zwart zijn geschilderd. Het ontwerp wordt afgerond met geïntegreerde plafondverlichting, die zowel direct als indirect licht geeft.

Het gebruik van Troldtekt elementen zorgde voor een perfecte akoestiek, zelfs in kamers met weinig of geen meubilair. Geconfronteerd met een zeer korte bouwtijd, werden installatieklare akoestische materialen gekozen die snel en gemakkelijk te installeren zijn, voldoen aan hoge akoestische eisen en toch voldoende aangepaste ontwerpopties mogelijk maken in termen van kleur en lay-out. Om deze reden gaven zowel de architect als de klant de voorkeur aan Troldtekt