Nieuwe en exclusieve coworking kantooromgeving in Göteborg

Arena Platinan is een nieuwe en flexibele kantooromgeving in Göteborg. Kanozi Arkitekter zit achter het ontwerp, en Troldtekt werd gekozen om de lichte en harmonieuze interieurs te ondersteunen.

Arena Platinan is een nieuwe coworking kantooromgeving gelegen op de 12e verdieping van de nieuw gebouwde Platinan hub in Göteborg. De kantooromgeving biedt flexibele kantooroplossingen op basis van 190 flexwerkplekken, negen kantoren, 14 conferentie- en vergaderruimtes, verschillende loungeruimtes en twee dakterrassen.

Het gebouw is eigendom van een van de toonaangevende Zweedse vastgoedbedrijven Vasakronan, en de coworking kantooromgeving maakt deel uit van een nieuw concept met de naam 'Arena', dat Vasakronan al in drie andere Zweedse steden heeft uitgerold. Kanozi Arkitekter was verantwoordelijk voor het ontwerp van Arena Platinan.

"We wilden kantoren creëren die worden gekenmerkt door een soepele overgang tussen de buiten- en binnenomgeving. We hebben ons sterk laten inspireren door de gevel en de geschiedenis van de omgeving. Het resultaat is heldere en harmonieuze kantoorruimtes waar tactiele materialen contrast en variatie toevoegen," zegt Thea Foss Henriksen, interieurontwerper bij Kanozi Arkitekter.

Troldtekt wordt overal gebruikt

Het kantoorconcept van Arena Platinan maakt het mogelijk om in verschillende omgevingen te werken en te ontspannen in de vele loungeruimtes. Zowel de kleuren als de materialen zijn gekozen in lichte grijstinten, die worden aangevuld met veel daglicht. De vergaderzalen daarentegen zijn ontworpen met meer kleur en warmte. Daarentegen dragen de blootliggende leidingen en technische installaties bij aan een licht industriële uitstraling.

Troldtekt akoestische panelen en Troldtekt Plus akoestische panelen zijn gekozen voor de gehele vloer - zowel klassieke panelen als zwevende akoestische wolken in geselecteerde gebieden. Hier past de natuurlijke houtkleur goed bij de rest van het interieur.

"Wanneer je spaarzaam gebruik maakt van kleuren in een interieurconcept, wordt de textuur van de materialen ongelooflijk belangrijk. Je wilt niet dat de kamers vlak aanvoelen, maar warm en zorgvuldig ontworpen. Daarom hebben we voor Troldtekt gekozen. Troldtekt opent een rijkdom aan mogelijkheden in termen van kleuren en stijlen, wat zeer waardevol was in dit project," zegt Thea Foss Henriksen.