Nieuwe toonaangevende kantoren in Warschau

Comfort, kleur en rust vormen samen geweldige plekken om met plezier te werken.

Geluidsabsorberende cementgebonden houtwolpanelen van Troldtekt worden vaak gebruikt als akoestisch plafond in kantoren
Photo: Photolicous Piotr Skorek

Het nieuwe hoofdkantoor van Cushman & Wakefield in Warschau is een van de modernste kantoren in de EMEA-regio. In een origineel concept van Massive Design is The Warsaw Hub gecreëerd in overeenstemming met de eisen van het WELL-certificaat dat gericht is op het verbeteren van de gezondheid en de menselijke ervaring door middel van design. Het resultaat is een verbluffende werkruimte met aandacht voor elk detail en de hoogste kwaliteit materialen en apparatuur.

Interessant feit is dat deze kantoren zijn ontworpen in de geest van het zogenaamde 'Six Feet Office'-concept. Dit is bedacht door opdrachtgever Cushman & Wakefield. Het doel is om bedrijven te helpen zich voor te bereiden op ‘de terugkeer naar de werkplek’ met effectieve kantoorontwerp-oplossingen, geschikt voor het 'nieuwe normaal' na de Covid-19 pandemie.

Het uniek kantoorontwerp baseert zich op geometrie en selectie van hoogwaardige materialen. Een integraal onderdeel hiervan was de specificatie van Troldtekt's plafond- en wandproducten. De houtwol panelen bieden een esthetische en natuurlijke afwerking met uitstekende akoestische eigenschappen. Het gebruik van de Troldtekt rhomb in de grotere vergaderzalen voegt toe aan de geometrische ontwerpen in het geheel. Rhomb zijn panelen met gefreesde groeven om een schaalbaar driedimensionaal patroon te creëren door ze te combineren in herhalende of willekeurige patronen. Deze panelen zijn onderdeel van een reeks Design Solutions; negen akoestische oplossingen met verschillende vormen en patronen in het oppervlak. Elk heeft zijn eigen onderscheidende patroon en een unieke stijl die, in combinatie met een scala aan vrij te kiezen kleuren, enorme hoeveelheden flexibiliteit biedt om de meest creatieve projecten mee te realiseren.

Het interieur van het nieuwe kantoor is gemaakt voor mensen en hun moderne werkstijl en om creatieve innovaties en samenwerking te bevorderen. Het gaat niet alleen om centraal gelegen, schitterende gemeenschappelijke zones - hier met een prachtig uitzicht op het centrum van Warschau - maar ook om kleinere enclaves of kamers die zowel voor individueel werken als voor groepsprojecten kunnen dienen. Automatische kamerreserveringssystemen, bewegingssensoren en kamerbezettingsindicatoren maken het gemakkelijker om vrije ruimte te vinden en dragen bij aan de veiligheid van de werknemers.
De vergaderzalen in het werknemersgedeelte hebben inrichtingselementen die hun natuur gerelateerde namen weerspiegelen, zoals Lente, Zomer, Vulkaan, Orkaan en Bos. Het ontwerp van de kamers in het aan de klant toegewezen gedeelte is geïnspireerd op de iconische monumenten van Warschau die door de werknemers zijn uitgekozen.
Een gastvrije cafetaria is, net als de receptie, een open en gastvriendelijke multifunctionele plek. Ontmoetingsruimtes om je koude maaltijd te eten, te werken met warme thee op een bank of een snelle discussie te voeren vanuit een comfortabele stoel. Alle afwerkingen zijn gekozen om een gezellig modern café of co-working sfeer te creëren.
De ontvangstruimte beschikt ook over twee grote vergaderzalen waartussen vouwwanden zijn geplaatst. Geopend en verbonden kunnen deze ruimtes ongeveer 200 personen ontvangen. Uiteraard vereist dit soort functies en dit aantal mensen grote akoestische parameters.

"We hebben gekozen voor een van de mooiste oplossingen voor de akoestisch decoratieve plafonds en diverse wanden: houtwolpanelen. Natuurlijke uitstraling, geweldige akoestiek en milieuvriendelijke waarden zijn precies wat we nodig hadden in deze kantoren", aldus Konrad Dowejko, directeur van Massive Design, een bekroond full-service bedrijfskantoor voor interieurplanning en -ontwerp, met een ongeëvenaarde staat van dienst op het gebied van succesvol afgeronde high profile interieurprojecten.