Grafisch en harmonieus interieur

Stads- en vastgoedontwikkelaars 1927 Estate hebben hun eigen hoofdkantoor gebouwd op Nordre Strandvej in Risskov bij Aarhus, dat zo is ontworpen dat het past in de architectuur van de stadsstraat.

Troldtekt akoestische panelen hebben unieke geluidsabsorberende eigenschappen en verzekeren een superieure akoestiek in bijvoorbeeld kantoorgebouwen

1927 Estate heeft kantoren en vergaderzalen op de eerste verdieping, terwijl de begane grond is gereserveerd voor twee restaurants, die uitkomen op een klein kwadrant achter het gebouw. Een ontmoetingsplaats in een verder dichtbebouwde straat. De gevelbekleding van opvallend slanke bakstenen accentueert op elegante wijze de horizontale architectonische lijnen.

De inrichting is stijlvol met eenvoudig meubilair en een zorgvuldig evenwicht tussen ruwe, harde oppervlakken van natuurlijk beton en zwarte en witte muren. Tegelijkertijd is de nadruk gelegd op een meer grafische en organische styling met tapijttegels, gordijnen, textuur en een gevoel van beweging van de Troldtekt plafonds, evenals kleine details waar eikenhout een grote rol speelt.

De focus ligt zowel op esthetiek als op het welzijn van de werknemers en de dagelijkse praktijk. De zwarte, ononderbroken Troldtekt line plafonds benadrukken het stijlvolle grafische decor en versterken de samenhangende uitstraling van het plafond. De lijnen verwijzen ook netjes naar de horizontale lijnen van de bakstenen gevel, en trekken de buitenlucht naar binnen.

Verlichting en textiel

De kelder herbergt de ruime kantine van 1927 Estate en een aantal vergaderzalen met veel natuurlijk licht van een dakraam op de begane grond. Zwarte Troldtekt line met diffuse ventilatie is geïnstalleerd in de hele kelder. Het decor van de kelder is even stijlvol als functioneel. Vouwwanden kunnen worden gebruikt om de kantine in twee delen te verdelen, waardoor grote vergaderruimtes ontstaan.

De verlichting is een belangrijk element voor de sfeer van de ruimtes, evenals de gordijnen die de harde beton- en glasoppervlakken verzachten. De vergaderzalen zijn vernoemd naar Deense steden, waarbij elke zaal een eigen stadsplattegrond heeft op een geluidsabsorberend paneel van zacht vilt. De namen verwijzen naar de steden in Denemarken waar 1927 Estate kantoren heeft.