everyworks - de toekomst van coworking

Bent u op zoek naar een plek waar u kunt werken en concentreren in een rustige, stressvrije omgeving in het hart van de Duitse hoofdstad? Deutsche Bahn maakt het mogelijk met everyworks, de eerste verhuurbare coworkingruimte in zijn soort in het centraal station van Berlijn.

Photo: Diplomingeniør Olaf Wiechers, arkitekt

Iedereen die genoeg heeft van thuiswerken, op doorreis is of een vergaderruimte zoekt, kan nu gemakkelijk via een app tijdelijk - zelfs per minuut - een werkplek of vergaderruimte boeken op de tiende verdieping. Deutsche Bahn gaat met dit begrip ‘co-working’, waarbij meerdere mensen op één locatie mobiel aan hun eigen projecten kunnen werken, nog een stap verder in antwoord op Covid-19.

Felle, heldere kleuren en flexibele van alle gemakken ruimtes voorzien bepalen het ontwerp

Dankzij flexibele, rustige en hygiënische kantooroplossingen van everyworks hoeft niemand meer geïsoleerd aan een ongemakkelijke keukentafel naar dezelfde vier muren te staren. U kunt nu plaatsnemen in een moderne en professioneel uitgeruste werkruimte en productief zijn - zowel voor kortere als langere perioden achtereen - terwijl u voldoende afstand tot andere collega's bewaart.

everyworks biedt momenteel 115 flexibel te boeken 'Minute Seats' voor rustig, geconcentreerd werken en 21 werkplekken in de 'Focus Area' in het achterste deel van de ruime, lichtdoorstroomde ruimte. Daarnaast zijn er ook negen vergaderruimtes voor twee tot acht personen. Ze zijn uitgerust met in hoogte verstelbare tafels, schermen met Bluetooth (43 en 55 inch), grote whiteboards en een toolbox met presentatiemateriaal. HDMI- en VGA-adapters kunnen gratis worden geleend. De diensten omvatten ook internetverbinding en water, koffie en thee. Indien nodig kan ook een cateringservice worden geboekt.

Optimale concentratie met akoestische bekleding

Voor een optimale akoestiek in deze creatieve werkomgeving zijn alle wandbekledingen en de textieloppervlakken van het meubilair akoestisch geoptimaliseerd. Tegelijkertijd zijn ze kenmerkend voor het design in dit concept, waar gedurfde kleuren zijn gekozen voor het meubilair zijn de plafonds en vloeren neutraal grijs. In sommige kantoorruimtes wordt dit afgewisseld met Troldtekt akoestische panelen op de wanden in gezellig zwart. Los van de kleur garanderen deze panelen de grootst mogelijke geluidsabsorptie en zijn zodoende zeer bevorderlijk voor een rustige, stressvrije en sfeervolle werkplek.