Creativiteit in een naar buiten gericht gebouw

Filmby Aarhus blijft groeien en consolideert zijn positie als West-Denemarken's centrum voor film- en mediaproductie. Negentien bedrijven hebben zich al gevestigd in het nieuwe Filmby 3 gebouw aan de haven van Aarhus.

Akoestische plafonds van Troldtekt in kantoren en commerciële gebouwen
Photo: Helene Høyer Mikkelsen

Op het creatieve bedrijvenpark tussen Dokk1 en Jyllands Posten zijn nu meer dan 100 bedrijven gevestigd die allemaal werken met films, media of games. Het industriële karakter van de haven heeft ook de architectuur van Filmby beïnvloed, waar een voormalig turbinegebouw is omgebouwd tot kantoren en studio's.

Filmby 3 transformatie is bewerkstelligd door gebruik van robuuste materialen en biedt een uitnodigende omgeving voor voorbijgangers en de vele mensen die in het gebied werken of studeren. Het gebouw onderscheidt zich zo door naar de omgeving te reiken en meer samenhang in de wijk te creëren.

Inspirerend gebouw

Filmby 3 is de thuisbasis van de opleidingen Kaospiloterne en Aarhus Filmværksted, evenals FILMLAB, Funday Factory en vele andere bedrijven. Het gebouw is ontworpen voor optimale flexibiliteit ten opzichte van de vele huurders, met interieurs gebaseerd op eenvoudige en robuuste materialen zoals beton, COR-TEN staal en hout.

De meeste plafonds zijn bekleed met Troldtekt akoestische panelen, die effectief zorgen voor een lage nagalmtijd en warmte toevoegen aan de instellingen.

Met zijn gevarieerde ruimten en talloze mogelijkheden biedt het nieuwe Filmby ruimte voor innovatie en inspiratie binnen de digitale en visuele sector. "The Garden in the Machine" kunstvideo-installatie van kunstenaar Jesper Just is gepland op de gevel van Filmby 3. De levendige gevel wordt een herkenningspunt voor het hele creatieve district aan de haven.