Een nieuwe richting in het pakhuis

De administratieve kantoren van Flying Tiger zijn gevestigd in een monumentaal pakhuis, waar op de bovenste verdieping de plafondpanelen en de verlichting zijn vervangen om de ruimte een geheel nieuw karakter te geven.

Superieure akoestiek op de werkplek met Troldtekt akoestische plafonds
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Het gebouw uit 1791 in de wijk Christianshavn in Kopenhagen heeft een geweldige locatie aan het water en biedt veel historische charme en fascinerende details. Dit komt vooral tot uiting onder het plafond, waar natuurlijk licht binnenvalt via erkers en dakramen tussen de houten balken. Direct onder het zadeldak zijn vergaderruimtes gecreëerd.

OVER BYEN Arkitekter is verantwoordelijk voor de renovatie van de ruimte, waar het plafond moest worden vervangen door een beter verlicht en akoestiek verbeterend plafond. OVER BYEN Arkitekter verzorgt vaak de renovatie en verbouwing van bestaande gebouwen, waaronder monument-waardige en monumentale panden.

Verbeterde harmonie

Het plafond van Flying Tiger werd bekleed met witte Troldtekt line akoestische panelen, met de groeven georiënteerd in de richting van het gebouw. Het plafond is een duidelijk en samenhangend helder oppervlak geworden, evenals het afbakenen van de ruimte en de lengte en het karakter van het gebouw. Het texturale oppervlak van Troldtekt is ook een elegante reactie op de houten structuren in het historische gebouw. Tegelijkertijd heeft de ruimte extra plafondhoogte en een betere akoestiek gekregen.

De nieuwe basis verlichtingsoplossing bestaat uit XAL lijn armaturen die loodrecht op de Troldtekt panelen zijn gemonteerd. Ronde armaturen worden gebruikt in sommige overgangszones. Het plafond creëert een elegante samenhang en een gevoel van rust in een dynamische werkplek.