Sfeervolle zolderruimte met designklassiekers

Fredericia Furniture heeft een showroom geopend op de top van Møinichen Mansion, het voormalige Royal Mail House in het hart van Kopenhagen. Hier presenteert het bedrijf designklassiekers en nieuwe producten tegen de perfecte achtergrond van dit historische gebouw.

Troldtekt, Fredericia Furniture
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

De meubels van Fredericia’s zijn doordrenkt met verhalen die teruggaan tot 1911, toen het bedrijf werd opgericht. Verspreid over twee verdiepingen vind je bekende stukken uit de klassiekers van Børge Mogensen, tot meubels die een volledig nieuwe kijk bieden op Deens meubeldesign.

Naast de galerie en de showroom heeft het nieuwe pand een creatieve werkruimte voor medewerkers. De sfeer weerspiegelt het creatieve werk van het bedrijf en de levendige intensiteit van dit internationale merk. Bezoekers en zakelijke partners dragen ook bij aan de levendige omgeving.

Stijlvolle contrasten

De bovenste verdieping van Møinichen Mansion beschikt over een zolderruimte met charmante, schuine plafonds. De verdieping biedt ook toegang tot een dakterras, vanwaar je de torens en daken van de stad kunt bewonderen. Daglicht stroomt binnen door de vele ramen, waardoor het meubilair vorm en textuur krijgt, terwijl de zwarte Troldtekt plafonds je blik naar het interieur en het uitzicht leiden.

Zwarte Troldtekt panelen zijn gekozen vanwege hun exclusieve afwerking en omdat ze, samen met het meubilair, zorgen voor een goede akoestiek. De zolder showroom is rijk aan contrasten, met ruwe betonnen vloeren, ruwe muren en trappen, terwijl de radiatoren zijn bekleed met op maat gemaakte stalen panelen.

De keuze van materialen en tinten wordt dus geïnspireerd door stedelijke, moderne interieurs, waar het prachtige meubilair contrasteert met de grondstoffen om een warme en uitnodigende sfeer te creëren.