Harmonieus interieurontwerp

Gottlieb Paludan Architecten in Kopenhagen is verhuisd naar een nieuwe, grotere kantoorruimte in het Nordhavn havendistrict. Terwijl draaiende hijskranen druk bezig zijn in het gebied, heeft het bedrijf de charme van een voormalig pakhuis op de kade als nieuwe werkplaats omarmt, en haar stempel erop gedrukt.

Troldtekt, Gottlieb Paludan Architects, Copenhagen
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect MAA

Daglicht overspoelt de grote ruimte waar rond de 100 Gottlieb Paludan Architecten onder één dak werken. Het licht van grote ramen op het zuiden en het noorden worden gecombineerd met het licht uit dakramen die parallel lopen met de façades en de conferentiezaal die zowaar de ruimte verlengen.

De zwart beklede conferentiezaal in het centrum is een belangrijk punt met een loungeruimte en vergaderruimtes, maar voegt ook structuur toe aan een grote en flexibele ruimte. De kantine, garderobe, extra vergaderruimtes en secundaire kamers zijn geplaatst langs de muren. Ondanks de grootte van de ruimte en de indrukwekkende hoogte ervan, is het op architecturaal gebied simpel en verwelkomend.

Tine Kjærulff Bay, Hoofd Design en partner bij Gottlieb Paludan, zegt dat het interieur de architectuur weerspiegeld die ze willen uitdragen: tijdloos, simpel en Noors!

Natuurlijke balans

Gottlieb Paludan Architecten heeft een heleboel meubels ontworpen voor het gebouw, die gemixt werden met een paar zorgvuldig geselecteerde klassieke meubelstukken en lichtfittingen. De talrijke zwarte meubelstukken contrasteren mooi met de lichte askleurige vloer, bleke jaloezieën en grijze lopers. Niet alleen heerst er symmetrie in de kamer, er is ook balans in de keuzes van kleuren en texturen.

De architectuur van de grote industriële ruimte werd zorgvuldig getransformeerd tot een aantrekkelijke werkplek. De focus lag ook op het verzekeren van een goede akoestiek, wat werd bereikt door Troldtekt te installeren in de kleur naturel crème op de plafonds, in combinatie met andere akoestische oplossingen. Het warme textuuroppervlak omlijst de witte zuilen en dwarsbalken, wat een geïntegreerd en samenhangend geheel creëert.