Luchtbehandelingsplafond ontmoet prachtig design

In de personeelsruimte van Hale-Bau Innenausbau GmbH in Mindelheim, waar het over een energiezuinig luchtbehandelingsplafond is geplaatst, is de akoestische designoplossing rhomb een echte blikvanger.

Photo: Olaf Wiechers, arkitekt

Hale-Bau Innenausbau GmbH, opgericht in 1974 en gevestigd in het industriepark in Mindelheim in Beieren, ziet de toekomst tegemoet met een hypermoderne hal die voldoet aan de KFW55-norm. Met een totale oppervlakte van 1.200 m2 biedt het twee verdiepingen tellende gebouw voldoende ruimte voor magazijnen, de productie van gipsen vormdelen alsmede kantoren en ontspanningsruimten voor de werknemers.

Luchtbehandelingsplafond voor meer energie-efficiëntie

De gehele kantoorruimte is voorzien van een KlimaTop luchtbehandelingsplafond, dat altijd voor een optimale ruimtetemperatuur zorgt - ook in de hete zomermaanden. Het gebouw wordt gevoed door een grondwaterwarmtepomp, die hoofdzakelijk wordt gevoed door speciaal voor dit doel opgewekte elektriciteit uit een fotovoltaïsch systeem van 50 Kwp. Dit droogbouwsysteem kan op elk ruw plafond worden aangebracht en kan gemakkelijk aan elke indeling worden aangepast. Het is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie en kan zowel opgehangen als direct gemonteerd worden - vanaf een installatiehoogte van slechts drie centimeter.

Het flexibele droogbouwsysteem is effectief over het gehele plafondoppervlak, ongeacht de vele hoekjes en gaatjes in de ruimte. Dit betekent dat het luchtbehandelingsplafond ook bij lagere vertrektemperaturen even goed presteert.

Elegant plafondontwerp

De lichte en luchtige vergader- en personeelsruimte op de bovenste verdieping van de nieuwbouw heeft lichte wanden in combinatie met een lichte houten vloer. Het donkere keukentje, met een achterwand die overeenkomt met de houten vloer, vormt een effectief contrast met de lichte inrichting. Het effect wordt nog versterkt door het ruitvormige plafond van de Troldtekt rhomb, dat over het luchtbehandelingsplafond is geplaatst en waarvan de honingraatstructuur een elegante toets geeft aan het schuine plafond.

De werkplekken hebben daarentegen een rood bijna purpure vloerbekleding, heerlijk ruimtelijke lichte wanden en prachtig hoge en natuurlijk ogende plafonds voorzien van Troldtekt akoestische panelen die de rondingen in de wanden perfect volgen.