Verfijnd interieurontwerp in moderne kantoren

Grønttorvet in Valby is een nieuwe, groene wijk in Kopenhagen, waar Ingcon zijn intrek heeft genomen op de bovenste verdieping van het kantoorgebouw Magnolia Hus. Dit zijn moderne, DGNB Gold-gecertificeerde kantoren die Ingcon ook heeft helpen ontwikkelen.

Superieure akoestiek op de werkplek met Troldtekt akoestische plafonds

Magnolia Hus heeft een gedeelde receptie op de begane grond en gemeenschappelijke faciliteiten zoals vergaderzalen en een café. Een gemeenschapsgevoel is ook belangrijk voor Ingcon, waar de werkdag begint met ontbijtbroodjes. Langs de ene gevel bevindt zich een open ontwerpstudio, met ook een paar rustige kamers voor discussies. Langs de tegenoverliggende gevel, die uitkijkt over het park Grønttorvet, bevinden zich een grotere vergaderruimte en verschillende kantoren. In het midden van het gebouw, dicht bij de ingang, bevinden zich nog meer vergaderruimten, een keuken en loungeruimten.

Het plafond - een belangrijk detail

Ingcon heeft voor zijn kantoren gekozen voor gedempte kleuren en stijlvol meubilair. Voor de vloeren, rond de ramen en in de keuken is hout gebruikt, dat een mooi en textuurrijk contrast vormt met de vele glazen oppervlakken. Bovendien merk je al snel dat er niets aan het toeval is overgelaten, wat ook geldt voor het plafond. Naast de effectieve akoestische eigenschappen verleent het plafond ook een aanzienlijke esthetische aantrekkingskracht aan de ruimte. De oplossing is een combinatie van Troldtekt design plafonds - witte Troldtekt dots in de kantoor- en gemeenschappelijke zones en Troldtekt line in zwart in de vergaderzalen en kantoren. Het wisselen tussen de twee plafondtypes is een eenvoudige manier om de overgang tussen de verschillende functies en tussen de afgebakende vergaderzalen en de vloeiende kantoorruimte te markeren.