Elegante contrasten

Het hoofdkantoor van Jensen & Nielsen Gruppen A/S bevindt zich bovenin een nieuw kantoorgebouw in Kolding. Het penthouse kantoor heeft een fantastisch uitzicht en wordt overspoeld door een overvloed aan natuurlijk licht, wat het interieurdesign onderstreept.

Photo: Helene Høyer Mikkelsen

Jensen &Nielsen Gruppen A/S, een ontwikkelings- en bouwbedrijf, wilde in de smalle kantoorruimte een goede werkomgeving combineren met een huiselijke sfeer.

Lokale ontwerpers Reinholdt // Rud hebben tactiele materialen en mooi design vakkundig gecombineerd om de juiste balans te vinden.

De sfeer is uitnodigend en vriendelijk, maar het kantoor straalt een koele elegantie uit, gedragen door gerookt eikenhout en glazen wanden. De muurkleuren, gordijnen en tapijten helpen allemaal om het wisselende natuurlijke licht te accentueren. Het gebouw ligt aan de oever van een rivier en twee directiekantoren aan het uiteinde kijken uit op het punt waar de rivier uitmondt in de Kolding Fjord.

Grafische effecten

Zwarte Troldtekt line panelen werden geïnstalleerd op alle plafonds. De groeven in het oppervlak en de geïntegreerde verlichting benadrukken de langwerpige vorm van het gebouw en de richting parallel aan de rivier.

Een zeer elegante, visuele oplossing die de rest van het interieur samenbindt. De zwarte plafonds contrasteren met de grote glaspartijen, wat intimiteit toevoegt aan de kamers. Jensen & Nielsen Gruppen A/S hecht veel waarde aan een goede akoestiek - in hun eigen kantoren en in de projecten waarbij ze betrokken zijn.

De betonnen designvloeren zijn ook een thema. Net als het plafond onderstrepen ze het feit dat het kantoor in wezen één grote ruimte beslaat.