Uitnodigende autoshowroom

Karlsen Biler in Horsens is geen doorsnee autodealer. Aantrekkelijke materialen en designoplossingen zijn gebruikt om een omgeving te creëren waarin de voertuigen op elegante wijze worden getoond.

Troldtekt cementgebonden houtwolpanelen verzekeren een superieure akoestiek in commerciële gebouwen

Toen Karlsen Biler naar een nieuw pand moest verhuizen, gaven ze architect Allan Brunbjerg van AB Huset de opdracht hen te helpen. Hij heeft veel ervaring met woonprojecten en het toevoegen van enkele huiselijke accenten aan het gebouw was een belangrijk doel. Een auto is immers het thuis van onderweg, de plek voor een ontspannen zit en comfortabel rit.

Om de warme, rustgevende, luxe huiselijk te creëren is de stalen structuur van het gebouw bekleed met een combinatie van stalen panelen en warme houten lamellen. Het is goed geïsoleerd en heeft vloerverwarming. Op de vloer van de autoshowroom liggen grote tegels, terwijl de klanten aan de receptie worden verwelkomd op een houten vloer met visgraatmotief.

De plafonds zijn bekleed met zwarte Troldtekt akoestische panelen. Deze brengen samenhang in de gehele ruimte en zorgen voor een comfortabele akoestiek voor werknemers en klanten. Allan Brunbjerg merkt op dat de zwarte kleur werd gekozen om een beetje knusheid, of in zijn eigen woorden, 'grotsfeer' toe te voegen.

Design verkoopt design

In het midden van de ruimte breekt een groot meubelstuk van donker hout de ruimte en herbergt het een huiselijke bar met warme en koude dranken. Allan Brunbjerg vertelt:

"Het was een spannend project voor mij als architect, om ideeën voor te stellen en een omgeving te creëren met een prettige huiselijke sfeer, zodat klanten zich kunnen ontspannen terwijl ze beslissingen nemen over hun autoaankopen."

Er zijn veel aansprekende details, zoals het uitzicht in de werkplaats en de New Yorker-ramen voor het kantoor, waardoor het autodealerbedrijf zich onderscheidt van de rest. Klanten krijgen de auto's te zien in een aangename sfeer die is gecreëerd met stijlvol en bouwkundig inzicht in de totaalbeleving van de ruimte.