Zachte tinten

Toen Karup Design naar een nieuw pand in Herning verhuisde, was het erg belangrijk voor het bedrijf dat het interieurontwerp het merk van het bedrijf zou ondersteunen en tegelijkertijd een aangename werkomgeving voor de medewerkers zou bieden.

Troldtekt akoestische plafonds in commerciële gebouwen
Photo: Helene Høyer Mikkelsen

Er was een ingrijpende verbouwing nodig om van het voormalige industriegebouw nieuwe kantoren en een showroom voor Karup Design te maken. De betonnen vloeren zijn geschuurd en alle oppervlakken zijn behandeld. In het midden van de grote ruimte is een grote met eikenhout beklede doos geplaatst om een 'kamer in een kamer' te creëren. De vergaderzalen, de kantine en de afzonderlijke kantoren zijn voorzien van glazen wanden met glazen deuren en voelen nog steeds als onderdeel van de grote, industriële ruimte.

Het gehele interieurontwerp werd verzorgd door Reinholdt//Rud, een ontwerpbureau dat erin is geslaagd een zeer samenhangend en evenwichtig decor te creëren voor Karup Design. De glaspartijen worden gedefinieerd door zwarte kozijnen en deurgrepen, en ze kunnen geheel of gedeeltelijk worden afgedekt door lange buitengordijnen die de hele ruimte zachtheid verlenen.

Natuurlijk licht en grijze oppervlakken aan het plafond

Het natuurlijke licht is mooi verdeeld over de ruimte en stroomt voornamelijk binnen via dakramen in de lengterichting van het sheddak. De tegenoverliggende plafondoppervlakken zijn bekleed met warm grijs geschilderde Troldtekt akoestische panelen die bijdragen aan een uitstekende akoestiek in de kantoren en de showroom.

De zachte, grijze tint verbindt de ruimte en werkt goed samen met de rest van het kleurenpalet. Hetzelfde grijs werd gekozen voor de verwarmingspanelen in het plafond, terwijl de andere plafondinstallaties van staal zijn.

Karup Design produceert meubels, die in de showroom staan opgesteld. De meubels zijn eenvoudig en multifunctioneel, in hout en pastelkleuren. Ontwerpster Heidi Reinholdt legt uit dat het creëren van het interieur voor Karup Design in het voormalige industriële gebouw een interessant proces was, waarbij de nadruk lag op het zorgvuldig afstemmen van het interieurontwerp op de ruimte zelf en niet in de laatste plaats op het DNA van Karup Design.