Kantoorpand met aantrekkelijke designerplafonds

Een oude villa in Odense is omgetoverd tot een slimme nieuwe hoofdkantoor voor autohandelaar Karvil Biler. De focus van het renovatieproject lag op het creëren van de best mogelijke werkomgeving met een goed binnenklimaat en superieure akoestiek.

Geluidsabsorberende cementgebonden houtwolpanelen van Troldtekt worden vaak gebruikt als akoestisch plafond in kantoren
Photo: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

De autohandelaar Karvil Biler zit in hoge versnelling. Wat begon als een eenmanszaak in Odense heeft zich ontwikkeld tot een grote onderneming met zeven dealers op Funen en in Jutland. Onlangs zijn alle administratieve functies onder één dak samengebracht toen een oude villa uit 1984 werd omgezet in kantoren en een boekhoudafdeling. Een van de uitdagingen bij het renoveren van het oude gebouw was dat veel van de bestaande muren moesten worden behouden.

"Er was een limiet aan hoeveel we de bestaande structuur van het huis konden veranderen, maar we zijn erin geslaagd om een aantal goede en zorgvuldig opgemaakte kantoren te creëren. We hebben bijvoorbeeld het beschikbare daglicht gebruikt en glazen wanden geïnstalleerd om meer ruimte in de kamers te creëren, "zegt projectmanager Benny Seneca Christensen. Hij werkt voor het metsel- en aannemersbedrijf Palle Johansen, die het werk heeft uitgevoerd.

Daglicht komt binnen via nieuwe en grotere vensters. Bovendien heeft een lichtdesigner een aangepaste verlichtingsoplossing voor boven de bureaus en in de gangen ontwikkeld, waarbij alle lampen in de plafonds zijn geïntegreerd.

Strakke lijnen in akoestisch plafond

Er werd gekozen voor eenvoudig meubilair voor een aangename werkomgeving. Daarnaast is prioriteit gegeven aan het creëren van een goed binnenklimaat met superieure akoestiek. Een grijze betonnen vloer heeft een verbindend effect, terwijl kleurrijke kunst de muren siert. Op de plafonds is de designoplossing Troldtekt Line, akoestische panelen met gefreesde groeven, geïnstalleerd.

"In een kantooromgeving is een aangename akoestiek van cruciaal belang. Troldtekt Line is geselecteerd voor het hele gebouw, omdat Troldtekt panelen enorm bijdragen aan het binnenklimaat, "zegt Benny Seneca Christensen.

"We hebben gekozen voor de Troldtekt Line om een samenhangend uiterlijk te creëren. Ik denk dat de gefreesde groeven een visueel kalmerende werking hebben en goed contrasteren met de ruwe betonvloer, "legt hij uit.