Stijlvol auditorium

In Kløverbyen - een nieuw creatief bedrijventerrein op Amager - heeft het auditorium een nieuw leven gekregen, inclusief nieuwe akoestiek. Het gerenoveerde auditorium is beschikbaar voor gebruik door zowel vaste huurders als bezoekers.

Plafonds met Troldtekt akoestische panelen in kantoorgebouwen
Photo: Helene Høyer Mikkelsen

Tegenover Kløvermarken (het klaverveld) staan de voormalige gebouwen van Danish Distillers, die een paar keer van eigenaar zijn veranderd sinds het bedrijf de locatie niet meer gebruikte voor de productie van alcoholische dranken. Tegenwoordig staat het grote gebouwencomplex bekend als Kløverbyen en huisvest het huurders als Metronome Productions, Nordisk Film TV, Timm Vladimirs Køkken, TAP1 Bobles, Racket Club CPH S en moderne gedeelde kantoorruimten.

De voormalige industriële gebouwen stralen een speciale rustieke charme uit, die elke huurder zijn eigen unieke identiteit en kenmerken geeft. Op veel plaatsen zijn Troldtekt akoestische panelen op de plafonds geïnstalleerd, die prachtig passen bij de ruwe omgeving en tegelijkertijd voldoen aan de behoefte aan goede akoestiek.

Naast het auditorium omvatten de faciliteiten van Kløverbyen een kantine, een lounge en conferentiezalen.

Design plafonds

De uitnodigende ruimte bij de ingang van de gemeenschappelijke faciliteiten van Kløverbyen begroet nieuwkomers en verwelkomt hen binnen. Het auditorium van Kløverbyen ligt naast de ingang en kan daarom zowel door vaste huurders worden gebruikt als door buitenstaanders die het auditorium op ad-hocbasis huren.

Het is oorspronkelijk gebouwd als auditorium, maar is verschillende keren opgeknapt. Nu zijn de betonnen balken die de zaal over een groot deel van de lengte overspannen, benadrukt door de verf te verwijderen, zodat de structuur en de kleur van het beton volledig zichtbaar worden.

Het auditorium kan voor vele doeleinden worden gebruikt, niet in de laatste plaats omdat er zoveel aandacht is besteed aan de akoestiek. Troldtekt line is geïnstalleerd op het plafond tussen de betonnen balken, waarbij de lijnen door de ruimte lopen. Samen met het bleke tapijt en het daglicht dat binnenstroomt vanuit de entree, geeft deze Troldtekt line oplossing een gevoel van warmte aan de koele betonnen balken van de ruimte.