Hergebruik van gebouw

Lendager Group ontgroeide zijn pand en heeft zich nu gevestigd in Pakhus 48 in Nordhavnen, Kopenhagen. Een locatie die op veel manieren past bij het DNA van het bedrijf.

Troldtekt akoestische plafonds in commerciële gebouwen
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Lendager Group is een architectenbureau met een focus op duurzaamheid in alle schakels van het bouw-, plannings- en ontwerpproces. Na een innovatieve en holistische benadering worden toekomstige gebouwen ontworpen op basis van een circulaire architectuur.

Het kantoor heeft ook een afdeling voor resource-optimalisatie en duurzame productontwikkeling, waarbij vaak upcycling van bestaande materialen plaatsvindt. Lendager Group adviseert ook andere bedrijven die op zoek zijn naar de overgang naar een circulaire economie. Al met al heeft het werkgebied van Lendager Group meer ruimte voor werknemers en modellen geëist.

Groene studio

Pakhus 48 ligt aan de Sundkaj in Nordhavn en biedt ook kantoren en showrooms voor een aantal designbedrijven. De unieke locatie kijkt uit over de Sound, kranen, omgebouwde silo's en andere magazijnen.

Lendager Group heeft nu hoge plafonds en de hele studio is ondergebracht in één grote ruimte, omringd door groene planten en bouwcomponenten. Kantine- en vergaderfaciliteiten liggen op een tussenverdieping met uitzicht op het onderstaande werkgebied. In het midden van de ruimte biedt een kleine oase van houten kisten de mogelijkheid voor werknemers om informele vergaderingen te houden of een lunch te nuttigen.

Een wit Troldtekt plafond werd al eerder geïnstalleerd op de oude houten structuur. Een plafond dat zorgt voor een goede akoestiek en zelf een duurzaam materiaal is, dat goed past bij een omgebouwd industrieel gebouw zoals Pakhus 48.