Het modernste kantoorgebouw van Herford

ntmoet, wees creatief, werk samen en heb plezier. Dit alles is mogelijk in het moderne Lui House in Herford (Noordrijn-Westfalen), de perfecte plek voor workshops, feesten en co-working.

Photo: Laura Thiesbrummel

Het exterieur van deze vier verdiepingen tellende nieuwbouw in de bruisende Marta-wijk rond het Marta Museum voor Hedendaagse Kunst maakt indruk met zijn architectonische vormgeving in de stijl van de metselcultuur van de jaren twintig en dertig.

Opvallend zijn de oranjerode hardgebrande gevelstenen die in Denemarken speciaal voor het nieuwe kantoorgebouw zijn gemaakt en over de gladde bakstenen plint zijn geplaatst. Deze zijn bewust verkeerd om gelegd, zodat de mortelvoeg zichtbaar is. De uitstekende portieken van donker staalplaat accentueren het charmante industriële karakter van het gebouw.

Energieconcept

Het energieconcept is gebaseerd op een holistische, duurzame benadering, waarbij de levenscycluskosten centraal staan. Het gebouw wordt aangedreven door een 16,5 KWp fotovoltaïsch systeem en is ook zelfvoorzienend voor piekdekking. Het gehele gebouw wordt verwarmd en gekoeld door twee warmtepompen die zijn aangesloten op een diep geothermiesysteem. Alle betonnen plafonds worden geactiveerd voor koeling. Het complex wordt verwarmd door middel van vloerverwarming. Het ventilatiesysteem heeft een warmteterugwinningsgraad van meer dan 90%.

De zonweringsystemen worden automatisch aangestuurd door een centrale besturingseenheid met zonvolging; als alternatief kan elk raam afzonderlijk worden bediend. Een Bluetooth-gestuurd verlichtingssysteem maakt het mogelijk om kamers individueel te verlichten. Denk aan functies als dimmen, fading, lichtkleur instellen, maar ook karakteristieke scènes instellen die op elke verdieping met een iPad te bedienen zijn. Andere kenmerken zijn twee e-oplaadpunten voor auto's en e-bikes.

Comfortabel werken op vier niveaus

Het interieur van Huis Lui, dat is genomineerd voor de architectuurprijs Best Workspace 2022, biedt op vier niveaus ruimte voor modern, comfortabel werken en allerlei evenementen. Er staat een ‘denktank’ van 200 m2 inclusief een ruim dakterras met buitenkeuken. Er is ook een café met een zithoek in de buitenlucht op de begane grond. De vergaderruimtes en kantoren van verschillende afmetingen ademen een esthetische en inspirerende sfeer en zijn voorzien van hoogwaardige inrichting en hoogwaardige mediatechnologie.

Charmante sfeer ontworpen voor welzijn

Comfortabele gestoffeerde stoelen en fauteuils, leren banken en hangstoelen in discrete kleuren en verschillende designs worden gecombineerd met lichte stenen vloeren en tapijten en benadrukken de huiselijke en persoonlijke sfeer in de nieuwbouw. De plafondpanelen in naturel grijs, waaraan door de opdrachtgever perforaties van verschillende afmetingen zijn toegevoegd en die in combinatie met veel ronde lampen de kamers een bijzondere charme geven, zijn perfect afgestemd op het totaalconcept en vormen een belangrijk designelement.