Warm en duurzaam welkom

Mandrup Arkitekt | Ingeniør, een bureau van adviserende architecten en ingenieurs gevestigd in Viborg in centraal Jutland, verwelkomt bezoekers met Troldtekt's onlangs gelanceerde CO2-negatieve panelen in het decoratieve curves design.

Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Het nieuwe pand waar de medewerkers van Mandrup hun intrek in namen, had een opmerkelijk slechte akoestiek in de verder mooie en lichte kamers. Het bedrijf was perfect bekend met Troldtekt, en besloot daarom Troldtekt akoestische panelen te gebruiken om het probleem in drie kamers op te lossen. In een passage werd Troldtekt line design - een zeer populair product in nieuwe woningen - geïnstalleerd met een grijs geschilderd oppervlak. In de entree en vergaderruimte zijn omkaderde profielen met Troldtekt curves in naturel grijs gebruikt. Aan de ene kant een herkenbaar Troldtekt product, maar tegelijkertijd volledig nieuw, omdat het paneel is geproduceerd op basis van FUTURECEM, dat 30 procent minder CO2 uitstoot.

De meeste pluspunten

In de zeer hoge vergaderzaal is een bijzonder elegante oplossing ontworpen, bestaande uit twee grote, omkaderde delen van Troldtekt curves (3,0 x 4,8 m en 3,6 x 3,6 m). Dit heeft de akoestiek naar wens verbeterd. De nieuwe Troldtekt curves panelen zijn gemaakt op basis van FUTURECEM, een composiet bestaande uit gecalcineerde klei en kalkvulstof. De gecalcineerde klei geeft de ruwe panelen een bruinige tint, wat direct getuigt van een milieuvriendelijker product. In de entree en in de vergaderruimte van Mandrup zorgt de warmere tint van de panelen voor een meer uitnodigende uitstraling. De nauwkeurig gefreesde rondingen worden ook benadrukt door de glinsterende uitstraling van de panelen.

Het nieuwe Troldtekt paneel absorbeert meer CO2 dan het uitstoot tijdens de productie. Het paneel is gemaakt van hout, dat CO2 absorbeert, en het nieuwe cementproduct FUTURECEM, dat een 30 procent kleinere CO2-voetafdruk heeft. Daarnaast worden de panelen geproduceerd in Troldtekt's fabriek in Troldhede in West-Jutland met behulp van hernieuwbare energie. Als gevolg daarvan is het paneel CO2-negatief, maar biedt het exact dezelfde akoestische, sterkte en brandwerende eigenschappen als gewone Troldtekt panelen.