Warm welkom met decoratief design

Het architecten- en ingenieursbureau Mandrup in Viborg verwelkomt u met akoestische panelen van Troldtekt op basis van het CO2-arme cementtype FUTURECEM.

Photo: Helene Høyer Mikkelsen

Het nieuwe pand waar de medewerkers van Mandrup hun intrek in namen, had een opmerkelijk slechte akoestiek in de verder mooie en lichte kamers. Het bedrijf was perfect bekend met Troldtekt, en besloot daarom Troldtekt akoestische panelen te gebruiken om het probleem in drie kamers op te lossen. In een passage werd Troldtekt line design - een zeer populair product in nieuwe woningen - geïnstalleerd met een grijs geschilderd oppervlak. In de entree en vergaderruimte zijn omkaderde profielen met Troldtekt curves in naturel grijs gebruikt. Aan de ene kant een herkenbaar Troldtekt product, maar tegelijkertijd volledig nieuw, omdat het paneel is geproduceerd op basis van FUTURECEM, dat 30 procent minder CO2 uitstoot.

De meeste pluspunten

In de zeer hoge vergaderzaal is een bijzonder elegante oplossing ontworpen, bestaande uit twee grote, omkaderde delen van Troldtekt curves (3,0 x 4,8 m en 3,6 x 3,6 m). Dit heeft de akoestiek naar wens verbeterd. De nieuwe Troldtekt curves panelen zijn gemaakt op basis van FUTURECEM, een composiet bestaande uit gecalcineerde klei en kalkvulstof. De gecalcineerde klei geeft de ruwe panelen een bruinige tint, wat direct getuigt van een milieuvriendelijker product. In de entree en in de vergaderruimte van Mandrup zorgt de warmere tint van de panelen voor een meer uitnodigende uitstraling. De nauwkeurig gefreesde rondingen worden ook benadrukt door de glinsterende uitstraling van de panelen.

Het nieuwe Troldtekt-paneel is gemaakt van hout en FUTURECEM, en voor de daadwerkelijke productie van het paneel in Troldhede wordt gebruik gemaakt van hernieuwbare energie. Akoestische panelen van Troldtekt op basis van FUTURECEM hebben over de gehele levenscyclus van het product een CO2-voetafdruk die 26,4 procent lager is dan die van Troldtekt op basis van grijs cement. Ze hebben ook als voordeel dat ze dezelfde akoestische eigenschappen, natuurlijke sterkte en brandwerendheid als klassieke Troldtekt-panelen hebben.