Nieuwe vestigingsplaats - Shipmondo klaar voor voortdurende groei

Shipmondo maakt deel uit van de Novitas Holding groep. Het softwarebedrijf vereenvoudigt de order- en vrachtafhandeling voor meer dan 40.000 bedrijven in heel Scandinavië en is daarmee een van de grootste spelers op de markt. Shipmondo werd in 2014 opgericht door de twee ondernemers Hung Ho en Nicklas Nguyen, en is sindsdien blijven groeien. In mei 2021 won het de 'Best E-Commerce Tool 2021' award, en het is een snel groeiend 'gazelle' bedrijf met grote ambities.

Photo: Thomas Mølvig, arkitekt MAA

Het nieuwe domicilie van het bedrijf van 900 vierkante meter ligt in een open industriegebied in het zuidoosten van Odense met ruimte voor nog meer uitbreiding op het terrein van 12.000 vierkante meter. Van buitenaf lijkt het op een klassiek, modern industrieel gebouw, opgetrokken uit donkere betonelementen met grote raampartijen. De visie is een campus te creëren die de creatieve omgeving ondersteunt en de beste medewerkers aantrekt.

Karaktervolle kantine

Terwijl de gevels donkergrijs zijn, is het interieur licht en luchtig. Je stapt binnen in een hal met hoge plafonds, die toegang biedt tot alle delen van het gebouw. Dicht bij de ingang op de begane grond bevinden zich vergaderzalen, een kantine en een loungeruimte. Op de eerste verdieping bevinden zich voornamelijk kantoortuinen en een klein aantal vergaderzalen met glazen wanden. Het balkon zorgt voor een gevoel van contact met de grote zaal en de kantine eronder.

De kantine is prachtig ingericht met een zwarte keuken en zwart Scandinavisch meubilair. Als klap op de vuurpijl is het plafond bekleed met elegante Troldtekt line design akoestische panelen in grijs. Samen met de smaakvolle en eenvoudige inrichting draagt Troldtekt bij aan het exclusieve gevoel van de ruimte. De donkere akoestische panelen hebben overlangse gefreesde groeven die karakter en visuele diepte toevoegen aan het plafondoppervlak.

Troldtekt line design is ook gebruikt in de aangrenzende vergaderzaal. De rest van het gebouw is akoestisch geregeld met behulp van de meer traditionele Troldtekt witte fijne structuur panelen, die het daglicht prachtig reflecteert.