Een gevoel voor geschiedenis

Olav de Linde Vastgoedontwikkeling heeft zojuist haar hoofdkantoor uitgebreid op het bedrijvenpark Frichsparken in Aarhus, voorheen een locatie waar locomotieven en andere ijzeren constructies werden geproduceerd.

Photo: Helene Høyer Mikkelsen

Olav de Linde heeft veel ijzers in het vuur waardoor er meer kantoorruimte nodig was in Aarhus. Het project omvatte de modernisering van het hele kantoor met een verbeterde akoestiek in de vergaderruimten.

Troldtekt Line Design akoestische panelen in verschillende patronen van horizontale groeven werden gekozen als samenhangende plafond- en wandoplossing. De akoestische oplossing voegt auditieve en visuele rust toe aan de vergaderruimte en zorgt voor een elegante upgrade van de ruimte. Als extra verfijning werd achter de panelen een lichtbron toegevoegd om te accentueren dat de Troldtekt panelen los van de muren staan ​​en als een meubelstuk in de kamer opvallen. Variaties in de vorm van 'onderbrekingen' op de anders ononderbroken lijnen van Troldtekt Line Design panelen worden geaccentueerd door armaturen parallel aan de lijnen.

Typisch Olav de Linde

Troldtekt akoestische panelen werden ook gebruikt in alle andere kantoorruimtes en gangen, met armaturen die op een zeer goed ontworpen manier in de plafonds werden ingebouwd. De Troldtekt panelen zijn een klassiek kenmerk van Olav de Linde's verbouwingen van industriële gebouwen; in Frichsparken staan ​​ze los van de muren en dienen ze duidelijk als toevoegingen aan de ruimte.

Door het hele kantoor zie je talloze voorbeelden van hergebruik van materialen in de vorm van ramen, ijzerplaten, lampen en meubels. Overal waar de oorspronkelijke geschiedenis van het gebouw zichtbaar of gecommuniceerd kan worden, is dit onderdeel van het decor geworden. Het vastgoedbedrijf staat bekend om haar sterke focus op duurzame oplossingen, maar ook om haar nieuwsgierigheid naar innovatieve manieren om materialen te gebruiken.