Zachte uitstraling en geluidsomgeving voor software bedrijf

Architectenbureau Massive Design werd ingeschakeld door softwaregigant Oracle om hun nieuwste vestiging in Warschau te ontwerpen. Het ontwerp combineert elegantie en materialiteit met moderne technologie; een ware representatie van de nieuwste locatie van het wereldwijde IT-bedrijf.

Troldtekt panelen als wandbekleding in kantoorgebouwen
Photo: Szymon Polansik

Met meer dan 20 jaar ervaring in corporate design was Massive Design architecten in staat Oracle de best beschikbare oplossingen te bieden. Het ontwerp voldoet aan de uitdaging om een interessant interieur te creëren dat de tijdloze waarden van functionaliteit en esthetiek behoudt en medewerkers en klanten lang van dienst zal zijn.

Het gebouw werd ontworpen met gebruik van een breed scala aan hoogwaardige natuurlijke afwerkingen. De uiteindelijke materiaalkeuze werd echter niet alleen geleid door oplossingen die milieuvriendelijk zijn en minder afval produceren, maar ook met veel aandacht voor akoestiek. Dat is de reden waarom Troldtekt houtwolcement akoestische panelen gebruikt zijn om veelvoorkomende problemen met open kantoorruimtes, waar er onvoldoende geluidsabsorbers zijn, te helpen overwinnen.

De akoestische panelen werden als plafond- en wandbekleding gebruikt in de kleuren naturel crème en zwart en in een ultrafijne afwerking. De plafonds zijn bekleed met Troldtekt akoestische panelen, terwijl geselecteerde wanden zijn gedecoreerd met zeshoekige Rhomb Mini- en Rhomb Hatch panelen, die deel uitmaken van Troldtekt's bekroonde collectie designoplossingen. De Rhomb panelen creëren een interessant oppervlak met een driedimensionaal patroon.

Door het neme van bewuste ontwerpbeslissingen tijdens de vroege ontwerpfases verbeterde het comfort van de uiteindelijke ruimte. Tijdens workshops werden veel verschillende oplossingen herkend en geïmplementeerd voor meer gericht, samenwerkend werk. De medewerkers kunnen nu gemakkelijk overschakelen van open ruimtes voor brainstormen naar de zachte stoelen voor informele solo-werkzaamheden en van de standaard zit-sta-bureaus rechtstreeks naar de communicatiecabines of afgesloten vergaderruimtes. Elk verplaatsbaar of ingebouwd meubelstuk binnen deze gebieden helpt medewerkers effectiever te werken. Met andere woorden, het hele kantoor is ontworpen om het comfort en de productiviteit van de gebruikers te maximaliseren.

Ondanks de klassieke indeling van gasten- en medewerkersruimtes, maakt het ontwerp geen onderscheid tussen twee verschillende afwerkingsnormen. In het kantoorgedeelte van het interieur is een belangrijke rol weggelegd voor gemengde gebruiksklare en sociale ruimtes omdat het nieuwe hoofdkantoor in Warschau destijds twee onafhankelijke kantoren combineerde.

In overleg met Oracle-vertegenwoordigers van de afzonderlijke afdelingen zijn ook verschillende manieren van integratie ontwikkeld. Dit omvat ruimtes gewijd aan integratie en ontspanning, uitgerust met comfortabele zachte stoelen, speeltafels en zelfs een yogaruimte.

De centraal gelegen kantine biedt ook alle medewerkers een geweldig panoramische uitzicht op het centrum van Warschau. Klanten kunnen van datzelfde uitzicht genieten bij het betreden van de receptie, alsook van het bekende Oracle-logo dat er recht boven tentoongesteld wordt.