Cyberdefensie en geluidswerende oplossingen werken zij aan zij in nieuwe Israëlische kantoren

Setter Architects heeft prachtige nieuwe kantoren ontworpen voor het Israëlische Palo Alto Networks, één van 's werelds meest innovatieve technologieorganisaties.

Troldtekt, Palo Alto
Photo: Itay Sikolski

Palo Alto Networks is een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van cyberdefensie-oplossingen. Het bevindt zich in het centrum van Tel Aviv, op de 24e verdieping van een complex met meerdere verdiepingen naast een eclectische verscheidenheid aan gebouwen, gebouwd tijdens de historische tijdperken van de stad. Dit is een kleurrijk deel van de stad waar banken en hightechbedrijven zijn gevestigd, samen met veel low-tech bedrijven en diverse winkels, zoals schilderwerkplaatsen, kunstenaarsstudio's en restaurants.

Het doel van de architecten was om ontwerpinspiratie te halen uit de externe omgeving en te reflecteren in het interieur; kleurrijke, eclectische low-tech-functies en elementen van design. Zoals we aan de afbeeldingen kunnen zien, werden deze gefilterd in een ontwerpvocabulaire waarin ze op verschillende manieren tot uitdrukking werden gebracht.

Dramatische voorbeelden zijn de manier waarop stalen raamprofielen en garagedeuren een nieuwe rol hebben gekregen als scheidingswanden waarin oud gestructureerd vensterglas is geïntegreerd in de scheidingswanden om privé- en openbare ruimten te verdelen. Elders hebben blootgestelde bakstenen een nieuwe rol gekregen als binnenmuur in een vergaderruimte, terwijl verfbakken van schilderwerkplaatsen kenmerkende wanddecoraties zijn geworden en oude industriële ventilatorbladen zijn omgevormd tot ultramoderne verlichtingsarmaturen.

Om al deze zeer uiteenlopende functies samen te brengen hebben de architecten Troldtekt plafondpanelen gespecificeerd. Deze beslaan niet alleen 1100 vierkante meter, maar bieden ook hoogwaardige akoestiek, absorberen de geluiden en nagalm van de vele harde oppervlakken en de natuurlijke echo's van een erg druk kantoor. Onder de plafonds loopt een massa opgehangen pijpen en communicatiekabels.

Alle werknemers, inclusief managers, werken in open ruimtes aan de rand van de verdieping, naast de ramen. Hier zorgen transparante hoge scheidingswanden voor intimiteit en een betere akoestiek, terwijl het stedelijke gevoel van de buitenomgeving naar binnen kan stromen.

De verdieping bestaat uit formele / informele vergaderruimtes, klaslokalen en werkruimtes die profiteren van de transparante materialen en visualisatie van de hele verdieping. Deze transparante muren conceptualiseren het belangrijkste product van het bedrijf: de firewall.