Scandinavisch design

De keuken is een van de belangrijkste kamers in elk huis en vormt meestal het grootste onderdeel van de inrichting. Jeppe Christensen en Michael Andersen zijn zich hiervan bewust en hebben met hun designbedrijf Reform een revolutie op de keukenmarkt teweeggebracht.

Troldtekt akoestische plafonds in commerciële gebouwen
Photo: Dipl.-Ing. Olaf Wiechers

De Deense missie:  Esthetisch verfijnde designkeukens van hoge kwaliteit produceren die een onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding hebben in vergelijking met andere designkeukens. Dit wordt mogelijk gemaakt door IKEA keukenkasten te combineren met designfronten en werkbladen die voor Reform zijn ontworpen door internationaal gerenommeerde Deense architecten en in Europa worden geproduceerd van duurzame materialen.

Voor klanten die een idee willen krijgen van de tijdloos mooie Reform-keukens die ook voor kleine budgetten betaalbaar zijn, is de in 2017 geopende showroom in Berlijn precies de juiste plek. De winkel is gevestigd in een majestueus oud gebouw in het hart van de trendy metropool; slechts vijf minuten van het Alexanderplatz.

Blijven uitbreiden voor een betere ervaring

In 2020 werden nog meer showrooms geopend in Keulen en Hamburg om meer klanten in Duitsland te bereiken en hen een betere ervaring te bieden bij het plannen en kopen van een keuken dan het online portaal van Reform Küchen kan bieden. De twee nieuwe vestigingen bevinden zich in de oude binnenstad van Keulen en in de trendy wijk Ottensen in Hamburg. De keuze van de panden en de inrichting van de drie showrooms is gebaseerd op een goed bestudeerd concept. Terwijl de panden al het oude karakter van de typische gebouwen van elke wijk vertonen, wordt modern design gepresenteerd in de minimalistische, rustige sfeer van de panden zelf.

De keuken in beeld

De ramen van vloer tot plafond die de charmante gevels sieren, gunnen een eerste blik in het interieur. Ruime, licht-overgoten ruimtes met grote ramen en hoge plafonds nodigen klanten uit om rustig rond te kijken. De showrooms zijn open en aantrekkelijk omdat de afzonderlijke kamers niet door deuren, maar door brede doorgangen met elkaar zijn verbonden. In lichte kleuren gelakte vloeren, wanden en plafonds zetten de keukens in scène en zorgen ervoor dat de klanten zich ontspannen voelen in een rustige sfeer waar ze zich een beeld kunnen vormen van het typische Reform-design. Afhankelijk van de locatie van de showroom worden verschillende designs gepresenteerd, maar het gehele assortiment is overal beschikbaar.

Geoptimaliseerde ruimte-akoestiek

Het ontbreken van tapijten en raambekleding en de overwegend harde, gladde oppervlakken resulteerden in lage geluidsabsorptiewaarden in de Reform-showrooms, waardoor de nagalmtijden toenamen, vooral in ruimtes met hoge plafonds. Een effectieve maatregel om de nagalmtijd te verkorten was het installeren van cementgebonden Troldtekt akoestische houtwolpanelen op de plafonds.
In strakke rustige banen en doorlopende symmetrie zijn de lichte speciaal kleur gespoten panelen gemonteerd als frame voor de verstelbare lichtspots en plafondranden. Ze dragen bij aan de Scandinavische – Deense missie, een natuurlijk stijlvolle en minimalistische uitstraling en helpen zo de tijdloze esthetiek van de keukens te belichten.