Elegante vergaderruimte bij Semrén & Månsson

Semrén & Månsson architecten hebben een vergaderruimte uitgerust met Troldtekt akoestische panelen in hun kantoor in het centrum van Malmö.

Troldtekt akoestische plafonds zijn de natuurlijke keuze voor het verzekeren van een superieure akoestiek en een gezond binnenklimaat in bijvoorbeeld kantoorgebouwen

In 2019 opende Semrén & Månsson architecten hun kantoor in Malmö, centraal gelegen aan Stortorget. De vergaderruimte van het kantoor heeft hier een liefdevolle touch gekregen.

De ruimte oogt helder en organisch, met groene planten, donkergroene gordijnen en veel daglicht door de ramen. Voor het plafond hebben de architecten gekozen voor de Troldtekt rhomb design oplossing in wit, en voor de muren natuurlijk hout. De panelen dragen bij aan een goede akoestiek evenals een gezond binnenklimaat, en het patroon gevormd door de panelen voegt design rand toe.

Het Troldtekt rhomb oppervlak creëert een driedimensionaal effect door de ruitvormige akoestische panelen naast elkaar te plaatsen. De vier zijden van elk paneel zijn parallelle paren, en alle zijden hebben een halve groef gesneden, waardoor een volledige groef bij de voegen ontstaat.

"Voorheen konden we niet vergaderen in de ruimte, maar nu is het een ingetogen en ongelooflijk goede akoestische omgeving. Troldtekt werd aanbevolen vanwege de akoestische uitdaging - maar ook om rekening te houden met onze compromisloze esthetische eisen. Het was belangrijk dat het plafond discreet zou zijn en niet zou concurreren met stucwerk en andere elementen van het oude, bestaande gebouw, maar toch zou bijdragen aan een krachtige totaalervaring," zegt Michael Westerlund, architect, Regionaal BIM Manager, Semrén & Månsson. De architecten firma koos ook voor geïntegreerde verlichting in het akoestische plafond.