De zwarte achtergrond

Slikhaar Studio in Aarhus is gelegen in een nieuw gebouw in het hart van het creatieve district van de stad. De grote glazen ramen zijn het gezicht van de kapperszaak naar de buitenwereld toe. Het Youtube kanaal Slikhaar TV is een speerpunt voor de vooraanstaande mannensalon in Mejlgade.

Troldtekt, Slikhaar Studio
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Het interieurontwerp is geïnspireerd door de ruwe stijl van New York: opvallende lampen, betonnen vloeren en grote ramen. Op het plafond werden zwart geverfde Troldtekt panelen geïnstalleerd om een aantrekkelijk contrast te creëren met de anders zo lichte oppervlakken, terwijl de panelen tegelijkertijd de nagalmtijd aanzienlijk verminderen in de ruwe ruimte.

De akoestiek is een erg belangrijke factor voor de haarstudio, zegt salon manager Simon Fasdal: “De werkomgeving moet comfortabel zijn voor de kappers en klanten moeten met een positieve ervaring naar buiten lopen, waarbij alle zintuiglijke indrukken een essentiële rol spelen”. Goede verlichting is ook onmisbaar voor de moderne salon, aangezien je de kleur van de haarverf goed zichtbaar moet zijn, en de algehele sfeer ook wordt beïnvloed door de manier waarop licht en kleuren worden verspreid.

Meer dan een haarsalon

De salon in Mejlgade werd geopend door twee broers, Emil en Rasmus Vilain Albrechtsen, die het populaire YouTube kanaal Slikhaar TV runnen, alsook hun eigen haarproducten produceren. De haarstudio is het focuspunt van het Slikhaar imperium, dat zich verder uitstrekt dan Aarhus, dankzij alle YouTube volgers.

Vaak worden de video’s gemaakt in de salon, of de salon wordt gebruikt als showroom voor andere producten die worden gepresenteerd in het lichte en stijlvolle pand. Het is cruciaal dat de verlichting en akoestiek goed zijn voor deze sessies in Mejlgade bij het maken van nieuwe en inspirerende videos over de nieuwste haarproducten en –stijlen.

Slikhaar studios verwacht nog meer salons te openen met getalenteerde kappers die haarstijlen van het TV kanaal kunnen creëren en klanten een goede ervaring kunnen bezorgen.