Klaar voor de toekomst met een innovatief concept

De Sparkasse Hannover heeft twee van haar klantencentra gemoderniseerd om ze geschikt en duurzaam te maken voor de toekomst en te zorgen voor optimale persoonlijke interactie met klanten.

Akoestische plafonds van Troldtekt in kantoren en commerciële gebouwen

In het tijdperk van internetbankieren en voortdurende digitalisering heeft de Sparkasse Hannover een innovatief en veelbelovend concept uitgerold om zowel haar medewerkers als haar klanten een plek te bieden waar ze in de toekomst met plezier kunnen werken en bezoeken. De klantencentra aan de Lindener Markt en Garbsen-Mitte zijn de uitdaging aangegaan na uitgebreide moderniseringswerkzaamheden.

Een plek om je op je gemak te voelen

Het nieuwe concept, dat samen met het personeel is ontwikkeld, is erop gericht dat mensen zich echt op hun gemak voelen in de lichte en gastvrije ruimtes. Naast hypermoderne werkplekken beschikken de medewerkers nu ook over snugs en een moderne keuken, terras en balkon waar ze kunnen zitten en kletsen.

Voor klanten is er een rustieke houten tafel met oplaadpunten en iPads en een gezellige loungehoek met koffiebar en diverse zitplaatsen voor ontspannen gesprekken.

Voor bijzonder discreet overleg zijn er vergaderruimtes beschikbaar, die allemaal individueel zijn ingericht en gedecoreerd. Zo is er bijvoorbeeld een 'huiskamer' met comfortabele bank en een ruimte speciaal ontworpen voor gezinnen met kinderen, waar jonge bezoekers zich kunnen vermaken terwijl hun ouders hun financiën bespreken.

Duurzame materialen

Duurzaamheid is een belangrijk kenmerk van het nieuwe concept. Zo kozen de ontwerpers voor materialen die gemakkelijk weer in de materiaalkringloop kunnen worden opgenomen. Er zijn geen producten gebruikt die olie of aardgas bevatten, zoals commercieel PVC. Alle wand- en vloerbedekkingen hebben milieucertificaten. Alle armaturen en meubels zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals hout of op hout gebaseerde producten.
Zo ook de akoestische designelementen geïnstalleerd op diverse wanden. Deze Troldtekt tiles hebben een onberispelijke ecobalans terwijl ze verfijnde designaccenten in blauw, beige en verschillende tinten grijs aan het interieur toevoegen.