Villa ontworpen voor familieleven

Met vier kinderen onder hetzelfde dak bereiken geluidsniveaus soms nieuwe hoogten. Dit is één van de redenen waarom Claus en Pernille Petersen erg blij zijn met hun beslissing om Troldtekt akoestische panelen te installeren in hun nieuw gebouwde gezinswoning bij Aabenraa in Zuid-Jutland.

Troldtekt, private home Aabenraa
Photo: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

De door een architect ontworpen villa van de familie Petersen ligt in een schilderachtige omgeving, net ten zuiden van Aabenraa in het zuiden van Jutland. Met uitzicht op een klein meer beslaat het huis 230 vierkante meter en heeft het voldoende ruimte voor de zeskoppige familie en al hun bezoekers.

De villa was op tijd klaar voor bewoning op 20 december 2016, wat betekende dat de familie kon intrekken en hun eerste kerst in hun nieuwe huis vieren.

Plafond zorgt voor aangename akoestiek
De keuken / woonkamer van de villa is waar iedereen meestal samenkomt en net als in de rest van het huis werd er niet bespaard op de details. De keuken - van Sønderborg Køkkenet - is gecentreerd rond een kookeiland, dat zelfs kan worden verhoogd en verlaagd zodat de jongste leden van het gezin kunnen helpen met het koken.

Het huis heeft gewelfde plafonds en veel ruimte, maar met vier kinderen onder hetzelfde dak is het niet altijd stil. Daarom zijn Claus en Pernille Petersen blij dat ze hebben gekozen voor Troldtekt akoestische panelen op alle plafonds.

"De akoestiek in de keuken / woonkamer betekent dat we met z'n tweetjes aan de ene kant van de kamer kunnen praten, terwijl aan de andere kant vier lawaaierige kinderen tv kijken", zegt Claus Petersen.

Het hele huis is uitgerust met wit geschilderde Troldtekt plafondpanelen, behalve de slaapkamer van de tienerzoon.

"Onze tienerjongen wilde een zwart plafond, wat perfect mogelijk was omdat we eenvoudig de Troldtekt akoestische panelen zwart konden verven. Dus hij heeft nu zijn eigen kleine “grot” aan de andere kant van het huis ", zegt Claus Petersen.

Troldtekt akoestische panelen in nieuwe look
Toen halverwege het bouwwerk de architect akoestische panelen voor de plafonds voorstelde, was de familie aanvankelijk nogal sceptisch, omdat ze niet het gevoel hadden dat de paneelstructuur in hun nieuwe droomhuis paste.

"Toen onze architect Troldtekt panelen voor de plafonds voorstelde was mijn onmiddellijke antwoord om nee te zeggen. Hij zei echter dat Troldtekt een nieuw type paneel had met een extreem fijne structuur en toen we het zagen, waren we het erover eens dat het perfect was. Nadat we vervolgens de akoestische eigenschappen van de panelen hadden ervaren tijdens een bouwtentoonstelling in Fredericia, twijfelden we er absoluut niet aan dat Troldtekt de juiste oplossing voor ons was, "zegt Claus Petersen.

Iedereen kan een gesprek voeren
Dankzij de Troldtekt akoestische panelen is het huis ook perfect voor feestelijke gelegenheden, waar gesprekken anders de neiging hebben om elkaar te overstemmen.
"Met nieuwjaar hadden we bijna 40 gasten. Iedereen had iets positiefs te zeggen over de akoestiek hier. Het maakte helemaal niet uit dat er zoveel van ons in dezelfde kamer waren - iedereen kon zitten en met elkaar praten, " zegt Claus Petersen, en voegt eraan toe:
"Tegenwoordig zijn gewelfde plafonds enorm populair, omdat ze een veel groter ruimtegevoel bieden. Voor dergelijke omgevingen kan ik Troldtekt niet genoeg aanbevelen, omdat de panelen elke nagalm voorkomen.