Villa met variatie en rustige sfeer

Op een groot perceel in Aars in Jutland, heeft cKFS Boligbyg een moderne villa gebouwd waar de nadruk ligt op de architectonische details. Het huis biedt voldoende ruimte voor een gezin met jonge kinderen, uitzicht op een meer, veel daglicht en superieure akoestiek.

Troldtekt, private home Aars
Photo: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Op een residentiële bouwlocatie in het westen van Himmerland met grote en gevarieerde percelen ligt een villa die zich onderscheidt van het klassieke standaard huis. De ontwikkelaar KFS Boligbyg heeft het 173 vierkante meter gelijkvloerse huis gebouwd, dat perfect is voor een gezin met kinderen.

De eigen architecten van het bedrijf hebben het huis en de gevarieerde buitenkant ontworpen. In tegenstelling tot de bakstenen muren, is de garage gebouwd van donker hout en zijn er leien in twee verschillende kleuren op het dak gebruikt, waardoor een aantrekkelijk samenspel met de gevel is ontstaan.

Een ander kenmerk van de villa is de variatie in de ramen. Op verschillende plaatsen strekken de vensters zich uit van vloer tot plafond met twee aangrenzende verticale secties, met daarboven een gedeelte van de muur en vervolgens een smal horizontaal venster aan de bovenkant.

"Het huis is opzettelijk gericht op het zuiden en heeft grote VELFAC-ramen. Dit zorgt voor een goede instroom van licht en uitzicht op het meer vanuit zoveel mogelijk kamers ", zegt Kenneth Poulsen, sales en marketing manager bij KFS Boligbyg.

Betrouwbare keuze voor uitstekende akoestiek
Het lessenaar dak en het overdekte terras zijn andere onderscheidende details. Het dak boven de patio is bekleed met Troldtekt akoestische panelen in naturel crème, die ook zijn gekozen voor het interieur: de grote keuken / woonkamer, de twee kinderkamers, het kantoor, de grote slaapkamer, de voorraadkast en de twee badkamers.

"We ontwerpen elk huis vanaf nul en geven daarbij prioriteit aan een goede geluidsomgeving.  In dit opzicht zijn Troldtekt panelen een winnend product als het gaat om het creëren van de best mogelijke akoestiek. Zo heeft een gipsplaatplafond met akoestische secties nooit hetzelfde effect, vooral niet in grote kamers met een hoog plafond. Daarom gebruiken we Troldtekt in ongeveer 80 procent van de huizen die we bouwen, "zegt Kenneth Poulsen.

Hij voegt eraan toe dat de gedocumenteerde duurzaamheid van Troldtekt ook een belangrijke factor is:

"Duurzaamheid is belangrijk in veel van de constructie-elementen, dus ook hier is Troldtekt de voor de hand liggende keuze."

Ook visueel gezien voegen de plafonds een contrast toe aan de witte oppervlakken. Net als sommige van de muren, die donkerblauw zijn geverfd om meer contrast en stijl te geven aan het grote huis.