Hoge plafonds, veel hoeken

Net ten noorden van Helsingborg in Zweden hebben Mike en Emmie een moderne open villa met hoge plafonds gebouwd. De grote, schuine plafonds zijn bekleed met Troldtekt akoestische panelen, waardoor dit prachtige huis een comfortabele soundscape krijgt.

Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Begin 2020 betraden Mike en Emmie hun nieuwbouwvilla, wat eigenlijk hun eigen project is. Ze hebben het perceel zelf voorbereid, het huis ontworpen en het grootste deel van het interieurwerk gedaan.

Een edgy centrale ruimte met karakter

Zodra je door de voordeur loopt, trekt de centrale ruimte van het huis je naar binnen: een grote keuken / familiekamer met een eethoek en een woonkamer. Vanaf hier heb je toegang tot de andere kamers van het huis en toegang tot het buitenterras.

De grote centrale kamer wordt gekenmerkt door een eenvoudige inrichting en een ingetogen kleurenschema. De plafonds zijn hoog en in verschillende hoeken gesneden, wat een belangrijk kenmerk van de architectuur is en de ruimte karakter geeft. Door panoramische ramen en dakramen stroomt natuurlijk licht de ruimte binnen.

Akoestische oplossing vanaf het begin geïntegreerd

Ondanks de hoge plafonds en de tegelvloeren is de akoestiek comfortabel. Mike en Emmie wilden vanaf het begin een akoestische oplossing in het interieurontwerp opnemen. Troldtekt akoestische plafonds werden geselecteerd vanwege hun geluidsabsorberende eigenschappen en om structurele variatie aan de expansieve plafonds toe te voegen.

Troldtekt werd ook om praktische redenen gekozen. “Het afdekken van de grote plafondoppervlakken met Troldtekt was sneller dan het gebruik van gipsplaat. Door alle verschillende hoeken zou gips ook heel snel gaan barsten. Door Troldtekt te gebruiken, hoeven we geen tijd te besteden aan het regelmatig repareren en vullen van het plafond”, zegt Mike.

Mike houdt van muziek en geniet ook van de superieure akoestiek wanneer hij het volume van het muzieksysteem hoger zet. Na de succesvolle afronding van de bouwwerkzaamheden, wijdt hij nu zijn energie aan het aanleggen van de tuin en het aanleggen van een zwembad. Mike werkt voor het zwembadbouwbedrijf van zijn vader, terwijl Emmie samen met haar schoonzus en schoonmoeder een interieurontwerpbedrijf heeft. Mike's ouders wonen slechts een paar kilometer verderop in hun eigen droomhuis, dat ook is uitgerust met akoestische Troldtekt-plafonds.