Charmant toevluchtsoord in Begtrup Vig

Op Djursland is een door een architect ontworpen vakantiehuis een aparte verschijning. De grote ramen laten het licht uit de zee de kamers vullen en zorgen voor een heerlijk gevoel van rust en stilte in dit stijlvolle huis. Hier werden Troldtekt plafonds gekozen vanwege hun contrasten.

Troldtekt, Begtrup Vig
Photo: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Op een helling met uitzicht op de baai van Begtrup Vig aan de zuidkust van Djursland ligt het vakantiehuis van de familie Madsen. Een charmant toevluchtsoord om de drukte van het dagelijkse leven achter je te laten en gewoon te genieten van het uitzicht over de baai van Aarhus. In samenwerking met een architect werd het huis volledig opnieuw ontworpen om tegemoet te komen aan de wensen van de familie, zodat alleen het dak en de buitenmuren van de oorspronkelijke structuur overblijven.

Vanaf het water oogt de gevel wit en rustig. Aangekomen vanaf de andere kant rijd je via een smalle, heuvelachtige weg naar een huis met een roodbruin, warm mahonie-uiterlijk - op deze gevel zijn de ramen en deuren bekleed met donker hout. Binnen wacht een compleet ander uiterlijk. Hier zijn alle deuren, vloeren en plinten van eikenhout. Het gebruik van hoogwaardige materialen en de lichtinval komen door het hele huis terug, wat samen bijdraagt aan het creëren van een elegant en modern vakantiehuis.

Troldtekt houdt alles bij elkaar
Elke kamer is uitgerust met Troldtekt akoestische plafondpanelen en witte akoestische panelen worden ook gebruikt onder de overhang van het dak. Troldtekt is dus het terugkerende element dat zorgt voor samenhang in het hele huis. De aangrenzende schuur is ook bekleed met Troldtekt plafondpanelen.

"In het huis hebben we gespeeld met het idee van het gebruik van kroonlijsten om een duidelijk contrast tussen de muren en de Troldtekt plafonds te creëren. Omdat we voor de deuren en vloeren massief eiken hebben gekozen, was het belangrijk dat de muren en de plafonds wit zijn ", zegt de eigenaar, Søren Christian Madsen.

Er zijn verschillende redenen waarom Søren Christian Madsen Troldtekt akoestische plafondpanelen heeft gekozen voor dit  door een architect ontworpen vakantiehuis. Eerst en vooral werd Troldtekt gekozen om een onbewerkt element toe te voegen dat contrasteert met alle vele mooie materialen. Het plafond is akoestisch ook een voordeel geweest:

"Op het gebied van geluid maakt het Troldtekt plafond absoluut een verschil. Meer hout zou te veel zijn geweest voor het huis en we zijn erg blij met het eindresultaat ", zegt Søren Christian Madsen.