Nieuwe functionele bungalow in Skovby

Het bouwbedrijf Renée Huse heeft een stijlvol, functioneel gebouw van 171 vierkante meter gebouwd in Skovby, net buiten Aarhus. Met een eenzijdig dak, dat doet denken aan dat van een schuur, is het huis een nieuwe versie van de klassieke rechthoekige bungalow met een piramidevormig dak.

Troldtekt, Benée Huse
Photo: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Het huis werd gebouwd als showhuis voor een paasexpositie in 2016. De bezoekers konden de nieuwe architectonische details bekijken voordat het huis werd overgedragen aan zijn nieuwe eigenaren in maart 2017.

“De paasexpositie was een kans om te laten zien hoe de huizen van de toekomst eruit zullen zien. Het huis bevat onder andere een koepel, waar een oppervlak van 5x5 meter van het dak is verhoogd. Dit zorgt voor meer lichtinval en maakt extra ventilatie mogelijk door de bovenste ramen te openen. De meeste vloeren zijn gemaakt van hard beton om een ruwe “New Yorker” look te creëren”, zegt Klaus Renée, CEO van Renée Huse.

Troldtekt panelen verzekeren goede akoestiek
De combinatie van harde vloeren en de moderne minimalistische meubels kunnen een akoestische uitdaging zijn, al helemaal wanneer de extra plafondhoogte de nagalmtijd verhoogt. Daarom werden Troldtekt akoestische panelen geïnstalleerd doorheen het huis, met uitzondering van de koepel, die een Moelven houten plafond heeft.

De Troldtekt plafonds verzekeren een comfortabele akoestiek in elke kamer, voornamelijk in de keuken en eetruimte die, met de centraal geplaatste keukentafel, eetruimte en speciale plek voor huiswerk, het brandpunt is van het huis.

Focus op binnenklimaat
De bungalow is gebouwd als huis met laag energieverbruik en aanzienlijke aandacht voor het binnenklimaat. Daarom werd er zoveel mogelijk gekozen voor producten met binnenklimaat certificeringen die bijdragen aan een gezonde atmosfeer.