Villa met contrasten

Frame House is een glanzend gebouw dat opvalt in het landschap. Van binnenuit wordt het prachtige uitzicht op het omliggende platteland omlijst, en de grote ramen verzachten het contrast tussen het zachte terrein en de simpele, lineaire architectuur.

Troldtekt, Frame House
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

De locatie op de rand van het golvende landschap beneemt je de adem en was een belangrijk punt in het ontwerp van de villa. De familie wilde een aangepast huis om aan hun behoeften en wensen te voldoen, en ze wisten wat ze wilden. Na een goed en opbouwend gesprek met de architecten van N+P AKITEKTUR, een firma met vele privéhuizen op haar projectlijst, werden de eerste schetsen getekend. Een verlengde structuur met raampartijen en een houten balkon, van waaruit je kunt genieten van het uitzicht, vormen de basis van het gebouw. Binnenin dient de keuken, een lichte en luchtige kamer met toegang tot de binnenplaats, als centraal punt in de open indeling,. Aan één kant van het huis is er voldoende ruimte voor auto’s en een praktische ingang tot de bijkeuken.

Details
De moderne look met lange lijnen zorgt voor een gevoel van kalmte en ongestoord uitzicht, terwijl houten deuren en vloeren een warme en vriendelijke sfeer creëren. Door hun vorige huis wist het gezin dat goede akoestiek een beslissende factor is voor een prettig binnenklimaat, dus stelden ze zelf Troldtekt voor als plafondmateriaal om een goede akoestiek in alle ruimtes te verzekeren. Met witte Troldtekt panelen in extreem fijne structuur hebben de panelen een rustige en uniforme uitstraling die het witte interieur benadrukt, terwijl de textuur van de panelen overeenkomt met de houten oppervlakken. Waar het plafond en de ramen samenkomen zorgen elegante details ervoor dat het plafond “zweeft”, een effect dat wordt versterkt door subtiele verlichting. Het plafond heeft ook ingebouwde spots op verschillende plaatsen. Een erg succesvol project waarbij de algemene architectuur in harmonie is met de details.