Zweeds droomhuis

Ten noorden van Helsingborg hebben Yvette en Anders Lindell een droomhuis gebouwd met een fantastische akoestiek. De plafonds in het open huis zijn bekleed met akoestische panelen van Troldtekt.

Photo: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Toen de kinderen het nest waren uitgevlogen, besloten Yvette en Anders om een ​​droomhuis voor zichzelf te bouwen. Een huis dat helemaal naar hun wensen en behoeften werd gebouwd – in plaats van wat het meest verkoopbaar was.

Het huis van een egoïst met charme

“We noemen ons huis 'het huis van de egoïst’”, zegt Yvette Lindell met een glimlach. De benedenverdieping wordt voornamelijk ingenomen door een enkele grote kamer met een hoog plafond, een keuken en een woonkamer. Er is ook een en-suite slaapkamer met een inloopkast. Boven is er een extra zitkamer, waar het paar graag ontspant als de tijd het toelaat.

“We hadden gemakkelijk nog een verdieping kunnen toevoegen, maar hebben gekozen voor een gewelfd plafond. We hebben niet veel extra kamers nodig voor gasten, omdat al onze kinderen en kleinkinderen dichtbij wonen”, zegt Yvette. Op slechts een paar minuten rijden hebben de zoon van het echtpaar Mike en zijn vrouw Emmie een huis gebouwd, dat ook is uitgerust met akoestische Troldtekt-panelen.

Anders en Yvette hebben echter nog genoeg ruimte voor gasten. Op hun perceel hebben ze een gastenverblijf gebouwd, dat ze verhuren. Gelegen tegenover het hoofdgebouw, helpt het pension bij het creëren van een prachtige buitenoase. Anders, die zwembaden bouwt, heeft ervoor gezorgd dat er één voor de deur staat. Het zwembad ligt direct naast de serre, die net als het gastenverblijf is voorzien van akoestische panelen aan het plafond.

Interieur op basis van warme natuurlijke tinten

Het droomhuis van Yvette en Anders is ontworpen door Heidi Mikaelsen van het architectenbureau Dreams & Coffee AB in Enköping, dat gespecialiseerd is in klassieke en op New England geïnspireerde huizen. Yvette en Anders houden van deze stijl, maar hebben tegelijkertijd hun eigen stempel gedrukt op hun huis en het interieur, gebaseerd op rustige natuurlijke kleuren. Het decor is ook het kenmerk van het interieurontwerpbedrijf Styling By D.E.Y, dat Yvette samen met haar dochter Denice en schoondochter Emmie runt.

Styling By D.E.Y verzorgde het interieurontwerp van het huis van Yvette en Anders. Het huis heeft veel volgers op Instagram op @husdrommen.lindell, en Yvette ziet een aanzienlijke interesse in Troldtekt akoestische plafonds onder haar volgers.

Yvette komt oorspronkelijk uit Brøndby buiten Kopenhagen, maar woont al meer dan 30 jaar in Zweden. Ze kent Troldtekt al vele jaren en drong aan op een akoestische Troldtekt-oplossing toen ze hun droomhuis bouwden. “We hebben besloten om Troldtekt akoestische panelen te gebruiken in plaats van gipsplaat”, legt Yvette uit. “Het was ons eigen idee! Het zorgt voor een interessanter uiterlijk en een echt goede akoestiek. Tegelijkertijd is het aanzienlijk eenvoudiger om de panelen te installeren, omdat plamuren en schuren dat bij gipsplaatplafonds hoort, niet nodig is.”

Anders en Yvette zijn enorm blij met het eindresultaat en de uitstekende akoestiek in hun huis. Troldtekt panelen zijn ook buiten bij hun tuinhuis geïnstalleerd, omdat de panelen geschikt zijn voor buitengebruik.