Architectonisch opvallende nieuwe villa

Een nieuw gebouwde villa in Klampenborg ten noorden van Kopenhagen is ontworpen om te voldoen aan de veeleisende wensen van het gezin dat er woont met betrekking tot textuur en materialiteit. Dankzij een constructieve dialoog met de architect is het resultaat een goed ontworpen huis dat wordt gekenmerkt door een harmonieuze relatie tussen ruimtelijkheid en gebruikte materialen.

Troldtekt, private home Klampenborg
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Het grote perceel ligt naast een beschermd gebied en de natuurlijke oplossing was een langgerekt gebouw dat uit het terrein groeide en optimaal profiteerde van de prachtige locatie. Het huis is gebouwd van Kolumba ™ baksteen, met fijne detaillering om de drie stompe hoeken in de buitenmuren te markeren. Het huis strekt zich uit van de keuken aan de ene kant, waar het plafond 2,5 meter hoog is naar de woonkamer aan de andere kant, waar het plafond oploopt tot 4,5 meter. Hier worden de Kolumba ™ -stenen ook gebruikt voor een geïntegreerde houtkachel. Daglicht stroomt vanuit alle hoeken de woonkamer binnen en creëert een sfeervol en dynamisch lichtspel gedurende de dag.

Kleuren uit de natuur
Troldtekt panelen zijn gekozen voor alle plafonds in het hele huis. Troldtekt zorgt voor een comfortabele akoestiek en voldoet ook aan de wens van het gezin voor texturele en robuuste materialen. De keuze voor Troldtekt panelen van 600 x 2400 mm benadrukt de langwerpige vorm van de woning. De vloeren zijn gelegd met brede, donkere planken of donkerbruine tegels van 600 x 1200 mm. Op de weg van de keuken naar de woonkamer, staat het huis driemaal onder een hoek, waarbij het plafond en de vloeren elegant de verandering in richting benadrukken ondanks de indrukwekkende schaal van het pand. De grijze Kolumba ™ -stenen inspireerden de keuze voor akoestische Troldtekt platen in naturel grijs, voor samenhang en tegelijkertijd contrast met de witte muren. Architecturaal voegt de materiaalkeuze een extra dimensie toe aan de fysieke structuur van het gebouw, waardoor de identiteit en eigen zeggenschap van de klant in het ontwerp benadrukt wordt.