Nieuw huis met uitzicht op meer

Locatie, locatie, locatie. Voor Lars en Bodil was locatie altijd een belangrijke parameter. De locatie met schilderachtig uitzicht op het meer was dus ook één van belangrijkste redenen om het huis in Ry, Oost-Jutland, te kopen. Even belangrijk was de beslissing om Troldtekt akoestische panelen doorheen het huis te installeren.

Troldtekt, private home, Ry
Photo: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

In December 2016 trokken Lars Peder Pedersen en Bodil Kristensen in hun nieuwe droomhuis. Het huis ligt in het hart van Ry, omgeven door een prachtig landschap met uitzicht op één van de grootste meren in de regio.

Toen Lars en Bodil in eerste instantie het eigendom kochten, zag het gebouw er heel anders uit. Het was een oud huis, dat gesloopt werd om hun eengezinshuis helemaal opnieuw te bouwen. Een gebouw dat hun droomhuis bleek te zijn.

Kiezen voor akoestische plafonds
Troldtekt akoestische panelen werden gemonteerd op de plafonds. Een beslissing gebaseerd op grondige overwegingen en vergelijkingen, met bijvoorbeeld akoestische gipsplaten.

“We hadden geen twijfels over het investeren in een akoestisch plafond. De akoestiek was ondraaglijk in veel nieuwbouwhuizen die we bezochten. Het was dus duidelijk onze eerste keuze. Toen leerde ik alles over Troldtekt vanwege mijn baan bij Rambøll, de raadgevende engineers”, zegt Lars Peder Pedersen.

Akoestische panelen zijn gemonteerd doorheen het huis, waar Lars en Bodil ook kozen voor terugkerende materialen voor de muren en vloeren.

Een andere look
Het koppel wilde graag een verfijnde look in hun huis. Het plafond werd daarom op een andere manier geïnstalleerd dan de meeste Troldtekt plafonds. Ze hebben getracht de strakke lijnen van de vloervoegen te recreëren, door de Troldtekt recht naast elkaar te monteren, in plaats van in halfsteensverband. Ook hebben ze een sierrand van gips geplaatst om het plafond een lichtere, zwevende look te geven.

“We hebben over elk detail in ons huis nagedacht. Troldtekt is erg geluidsabsorberend, dus de nagalmtijd is nu helemaal perfect. Dit is belangrijk aangezien we een tegelvloer hebben in de woonkamer en een minimalistisch interieur, wat een uitdaging kan zijn voor de akoestiek”, zegt Lars Peder Pedersen.

Het koppel heeft met andere woorden, met een aangename akoestiek, de basis gelegd voor een goed binnenklimaat. Dit is iets wat volgens hen een grote invloed heeft op hun welzijn.