Tastbare renovatie!

Voor een familie in Aalborg betrof hun meest recente verbouwing de uitgebreide renovatie van hun eengezinswoning, een verassend positieve ervaring.

Troldtekt, Boligrenovering Aalborg
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect MAA

De villa uit de vroege 70’er jaren is de afgelopen 12 jaar een thuis geweest voor het gezin en werd recent gerenoveerd, met onder andere nieuwe isolatie in het dak en de vloeren, alsook nieuwe ramen. Het huis beslaat twee verdiepingen, met de ingang, keuken, eetkamer en kinderkamer op de onderste verdieping, en de hoofdslaapkamer en woonkamer op de bovenste verdieping, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op Aalborg. Het gezin is tevreden over zowel het huis als de locatiee, en heeft daarom verdere verbeteringen aangebracht aan het pand. De meest recente renovatie omvatte het slopen van een muur in de keuken, het verstevigen van de horizontale verdeler tussen de twee verdiepingen en het opmeten van de vloeren om nieuwe isolatie, alsook houten vloeren en tegels te plaatsen. Tegelijkertijd heeft het gezin ook het akoestisch probleem aangepakt dat ze thuis ervoeren, door Troldtekt akoestische panelen te installeren in extreem fijne structuur. “Het was een flinke omwenteling om de benedenverdieping te vernieuwen op deze manier, en moeilijk om te weten of de veranderingen het huis zouden verbeteren zoals verwacht. We maakten ons vooral zorgen over de lage plafonds die je normaal terugvindt in huizen uit de jaren ’70. Echter, heeft het heel goed uitgepakt. We gebruiken minder verwarming en het huis heeft nu een veel betere akoestiek. Je kunt het echt voelen!”, aldus het gezin.

De keuken en de eetkamer zijn aparte ruimtes, maar de opening ertussen is breed en zorgt voor goed contact tussen de twee ruimtes. Een schuifdeur is geïnstalleerd maar die wordt zelden gebruikt. De witte akoestische plafonds van Troldtekt in extreem fijne structuur hebben niet alleen  de akoestiek merkbaar verbeterd, maar ook het interieur, en verzekeren  daarbij een betere samenhang tussen de ruimtes. Troldtekt panelen zijn ook gebruikt in de gang, de traphal en de kinderkamers.