Gerenoveerd huis uit de jaren ’70 in Riisvangen

Het monteren van Troldtekt akoestische plafonds was de beste beslissing die we hebben genomen in verband met de renovatie van ons huis, aldus Klaus Jensen en Mette Nedergaard.

Troldtekt akoestische plafonds zijn de natuurlijke keuze voor het verzekeren van een superieure akoestiek en een gezond binnenklimaat in bijvoorbeeld privéwoningen
Photo: Danbolig

In 2014 verhuisde het stel naar een eengezinswoning uit de jaren ‘70 in Riisvangen in het noorden van Aarhus - slechts een paar honderd meter van het bos, het strand en de populaire wijk Trøjborg. Het was hun droomlocatie. De bruine plafonds met messing en groef, het bloemenbehang en kamerbreed tapijt lieten echter te wensen over om de inrichting van het huis in overeenstemming te brengen met de locatie.

"We realiseerden ons al snel dat we hulp nodig hadden bij alle overwegingen en beslissingen die nodig waren om ons droomhuis te realiseren", zegt Klaus Jensen. Het stel werkte samen met een architect in de familie, die naar hun wensen luisterde en waardevolle input leverde voor de renovatie, materialen en indeling.
 
Zoals voor veel andere mensen, dient het huis van het paar als een oase in hun drukke dagelijkse leven, waar goede akoestiek de sleutel is tot een ontspannen en gezond gezinsleven. De architect heeft daarom een Troldtekt plafond aanbevolen.

“We hebben een druk leven en ons huis is een toevluchtsoord waar wij en onze kinderen samen onze batterijen kunnen opladen. We weten uit ervaring hoe teveel lawaai en algemene ruis een slechte sfeer veroorzaken tussen ons en onze kinderen. "

Troldtekt akoestische plafonds creëren een bijzonder rustige en aangename akoestische omgeving, alsook een rustiek, cosmetisch contrast met de materialen en meubels in de rest van het huis. Dat betekent veel voor ons. Ons gezinsleven is nu veel eenvoudiger en gelukkiger ”, zegt Klaus Jensen.

"En er is geen reden meer om te bespreken of het muzieksysteem en de luidsprekers van Klaus zich in de woonkamer, de keuken of de garage moeten bevinden", voegt Mette met een lachje toe.

Het echtpaar heeft Troldtekt luidsprekers boven de plafonds in de keuken en woonkamer geïnstalleerd, zodat ze draadloos en onafhankelijk van elkaar kunnen afspelen via hun smartphones.