Boerenwoning in hoogte gegroeid

Julia Kleine en haar gezin hebben een oude boerenwoning uit 1907 getransformeerd tot moderne en stijlvolle familiewoning van twee verdiepingen.

Superieure akoestiek en een gezond binnenklimaat in privéwoningen met Troldtekt akoestische plafonds
Photo: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Julie Kleine, haar man Thomas en hun drie kinderen wonen in een huis van 205 vierkante meter en twee verdiepingen, in het midden van het kleine stadje Nors in Thy, in Noordwest Jutland. Het gebouw was oorspronkelijk een boerenwoning met een koeienschuur in de achtertuin, maar werd getransformeerd tot een moderne woning, die beter past bij een stijlbewuste familie met jonge kinderen. Zeven jaar geleden verbouwde Julia en Thomas het dak om plaats te maken voor slaapkamers voor hun twee oudste kinderen, en een grote gemeenschappelijke ruimte die functioneert als speelkamer.

“Thomas en zijn vader deden veel werk zelf. We wilden een kamer met genoeg ruimte voor de kinderen om rond te rennen. De zichtbare balken zijn gemaakt van dennenhout, die gekleurd zijn om ze een oudere look te geven die bij de rest van het huis past”, zegt Julia Kleine.

Keuken/woonkamer, nee bedankt!
Op de begane grond heeft de jongste dochter nu een slaapkamer naast die van haar ouders. Beide kamers komen uit in de grote woonkamer en keuken, die verbonden zijn door een open ruimte.

-We hebben erover nagedacht om de scheiding helemaal te verwijderen om een open keuken/woonkamer te creëren. We hebben toch besloten dat het niet zo goed zou uitpakken als we het helemaal open hadden gemaakt. Zoals het nu is voelt het als één ruimte, maar is het gemakkelijker te meubileren en decoreren met gezellige hoekjes”, zegt Julia Kleine.

Troldtekt creëert contrast
De gehele begane grond en beide slaapkamers boven hebben Troldtekt akoestische panelen, met details zoals goed geplaatste spots, een ingebouwde afzuigkap en een zelfgemaakt luik in het plafond. Troldtekt werd gekozen voor zowel praktische als esthetische redenen.

-Ik had Troldtekt opgemerkt op Instagram en toen we een monster zagen in een doe-het-zelf zaak zag ik dat het zowel aantrekkelijk als praktisch was. Nadat het geïnstalleerd was, was ik helemaal verkocht. Ik was positief verrast door hoe goed het bij onze stijl paste en hoe mooi het contrasteerde met al onze andere dingen. De akoestiek is uitstekend en het is een erg praktisch materiaal om mee te werken. We hebben altijd wel enkele projecten lopen in het huis, dus het is fijn om te weten dat we gemakkelijk een extra spot kunnen installeren indien nodig, zegt Julia Kleine.