Een moderne woning

De familiewoning in Noord-Jutland is een mooi voorbeeld van eenvoudige en functionele architectuur die wordt gekenmerkt door robuuste materialen en voldoende daglicht.

Troldtekt cementgebonden houtwolpanelen verzekeren een superieure akoestiek in privéwoningen
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Het perceel is rechthoekig en daarom was het logisch om een langwerpig huis te bouwen, met meerdere deuren die toegang bieden tot de tuin op het westen. Het huis heeft een schuur dak dat de leefruimtes, die allemaal langs één kant van het gebouw zijn geplaatst, openstelt richting de tuin en een overvloed aan natuurlijk licht binnenlaat.

De akoestische plafonds van Troldtekt spelen een belangrijke rol in het huis als verbindend element, en dragen tegelijkertijd bij aan het creëren van een huiselijke en uitnodigende sfeer. Goede akoestiek is de sleutel tot het creëren van een comfortabel binnenklimaat, terwijl de structuur van het plafond prachtig contrasteert met de andere gladde oppervlakken in het huis.

Martin Bach is een ontwikkelaar, architect en timmerman en heeft in de loop der jaren veel ervaring opgedaan met woongebouwen. Hij legt uit dat Troldtekt cementgebonden houtwolpanelen de voor de hand liggende keuze waren voor de plafonds, omdat ze een rustig oppervlak creëeren en tegelijkertijd een superieure akoestiek garanderen.

Stijlvol interieur
Bach heeft een tweede huis naast de deur gebouwd met dezelfde indeling, maar met een andere dakvorm. Een indeling die perfect is gebleken voor het moderne leven. Een eenvoudig concept, maar met ruimte voor de persoonlijke touch.

Martin Bach en zijn vrouw hebben geïntegreerde spots in het witte plafond gekozen en de muren in zachte tinten geschilderd, die uitstekend passen bij het persoonlijke en zeer harmonieuze interieur.