Nieuw middelpunt voor de Elbinsel Campus

Met de uitbreiding van de vakschool (BS) 13 heeft de Elbinsel Campus voor beroepsopleiding in Hamburg-Wilhelmsburg nu een nieuw middelpunt.

Geluidsabsorberende cementgebonden houtwolpanelen van Troldtekt worden vaak gebruikt als akoestisch plafond in scholen en onderwijsgebouwen
Photo: Torben Weiß

Ontworpen om te passen in het bestaande gebouw, dat tegelijkertijd werd herbouwd en gemoderniseerd, straalt het compacte nieuwe gebouw met de rode bakstenen gevel aan de Dratelnstraße een transparante en uitnodigende sfeer uit dankzij kamerhoge ramen op de begane grond en de geperforeerde raamgevel over alle verdiepingen. Verdeeld over ongeveer 2.700 m2 leren studenten van de vakschool en het beroepsonderwijs over metaalverwerkingstechnologieën, milieutechnologie en installatietechniek, ter voorbereiding op hun professionele toekomst.

De school, die werd opgericht door een fusie van twee bestaande scholen, was tot voor kort ondergebracht in Eimsbüttel en biedt ook aanvullende educatieve programma's om studenten voor te bereiden op hun beroepsopleiding en hen te helpen bij het behalen van professionele kwalificaties. Om hoger onderwijs te behalen, kunnen studenten zich ook inschrijven voor het Technical Gymnasium of de Technical Secondary School. Handelsgilden gebruiken het nieuw gebouwde complex ook voor geavanceerde trainingscursussen.

Aan de binnenkant hebben neutrale kleuren zoals wit en grijs de overhand, terwijl felgekleurde meubels kleurrijke hoogtepunten bieden. In de sanitaire voorzieningen voegen turquoise wandtegels een vleugje kleur toe aan het verder eenvoudige ontwerp van de kamers. Langwerpige en ronde dakramen zorgen voor optimale lichtomstandigheden in het hele gebouw. Daglicht valt ook het gebouw binnen door grote ramen met profielen in antraciet.

Grijze Troldtekt akoestische plafondpanelen werden geïnstalleerd in alle technische- en klaslokalen, in de gangen, trappenhuizen en in de sanitaire voorzieningen, die fungeren als zowel een functioneel element als een ontwerpelement. Ze voldoen aan de strengste eisen voor het complexe maar cruciale doel van geluidsisolatie in onderwijsgebouwen en voldoen ook aan de strengste normen met betrekking tot brandbeveiliging.