Respectvolle renovatie

Omdat de oudste gebouwen voor het eerst in 1943 zijn gebouwd, is de Kirkebjerg-school in Vanløse talloze keren uitgebreid. Nu heeft een grondig renovatie- en moderniseringsprogramma gezorgd voor energieoptimalisatie, nieuwe functies en leeromgevingen, die allemaal prachtig zijn geïntegreerd in de bestaande gebouwen.

Troldtekt, Kirkebjerg School
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

De school wordt betreden via het monumentale hoofdgebouw, dat een uiterst elegante hal van drie verdiepingen heeft. Dit gebouw dateert uit 1943 en is zorgvuldig gerenoveerd, onder meer om beter gebruik te maken van de gangen. Veel van de klaslokalen van de school zijn gehuisvest in de buurt van het hoofdgebouw in aparte faciliteiten, waaronder een gloednieuw gebouw aan de andere kant van de speelplaats. De architecten KANT Arkitekter A / S verzorgden de uitgebreide renovatie- en restauratiewerkzaamheden, energieoptimalisatie, verbeteringen van het binnenklimaat en klimaatadaptatie. Educatieve gebouwen is één van de specialistische gebieden van het bedrijf.

Verbeterde akoestiek met Troldtekt
Veel van de klaslokalen moesten grondig gerenoveerd worden, inclusief de twee sporthallen en aanpalende kleedruimtes van de school. Nu zijn de plafonds en sommige van de muren bekleed met Troldtekt akoestische panelen in naturel crème, die perfect passen bij de algemene architectuur en het gebruik van het gebouw. De kleedkamers hebben een facelift ondergaan met nieuwe tegels, Troldtekt plafonds en nieuw meubilair en zien er fris en uitnodigend uit. De akoestiek in de gespecialiseerde klaslokalen voor handwerk, ontwerp en houtwerk is ook verbeterd door de installatie van Troldtekt op de plafonds. De verlichting is netjes geïntegreerd in de plafondoppervlakken om overal een gevoel van eenheid te creëren. Bij het renoveren van elke sectie hebben de architecten de materialiteit van het gebouw zorgvuldig overwogen, zodat het eindresultaat zowel esthetisch als functioneel is.