Blaubeuren binnenzwembad

Het overdekte zwembad in Blaubeuren, Baden-Württemberg, is na slechts zes maanden van renovatiewerkzaamheden opnieuw geopend. Het overdekte zwembad van de Blaubeuren Technischen Werke (TWB), gebouwd in 1977, had behoefte aan een complete structurele revisie.

Troldtekt Hallenbad Blaubeuren
Photo: Olaf Wiechers

Architect Markus Gebhardt was de ontwerper die verantwoordelijk was voor de nieuwe look. Nieuwe kleuren, een nieuw plafond en de nieuwste technologie: er is veel werk aan geweest, waarbij het overdekte zwembad fris, aangenaam, modern en economisch is.

Na de nodige renovaties aan het platte dak werden in een tweede fase de ventilatie- en verwarmingssystemen vervangen, het plafond en de verlichting bijgewerkt en een nieuw kleurenschema van felle tinten blauw en groen geïntroduceerd.

Dakdragers die beide zwembaden overspannen zijn zwart geverfd om te contrasteren met het natuurlijke licht en de kleurrijk gedecoreerde oppervlakken van de lichtgewicht houtwolpanelen. Architect Mark Gebhardt heeft ook vakkundig de wanden en hellende daken voorzien van dampdichte Troldtekt panelen