Moderne polyvalente arena met zorgvuldig overwogen details

Stenungsund Arena is een dynamisch sportcentrum en ontmoetingsplaats in het zuiden van Zweden. De arena is geëvolueerd naar een modern sportcomplex dat samensmelt met het omliggende park om een uitstekende recreatieruimte te creëren.

Troldtekt_Stenungsund
Photo: Thorn Creative Agency

De nieuwe arena biedt faciliteiten voor een breed scala aan sporten onder één dak, waaronder een
ijsbaan met ruimte voor 1.000 toeschouwers, een bowlingbaan, fitnessfaciliteiten, een restaurant en een zwembad met goede akoestiek en hoge ramen.

Kortom: de perfecte ontmoetingsplaats voor lokale talenten en recreatieve sporters.

Waar twee delen elkaar ontmoeten

Stenungsund Arena bestaat eigenlijk uit een oud en een nieuw gedeelte. Het oude deel van het complex is een rood bakstenen gebouw uit de jaren ‘70, terwijl de nieuwe structuur wordt gekenmerkt door open en statige architectuur. Een nieuwe foyerstraat in het midden van het complex verbindt netjes de twee delen.

De overkoepelende esthetiek is zeker interessant en zorgvuldig overwogen. Het ontwerp van het gebouw roept bijvoorbeeld duidelijke associaties op met blokken ijs en boomstammen - een aspect dat met name wordt weerspiegeld in de foyerstraat en de raamsectie van het gebouw. Ook speelt in de zwemhal het voor het complex gedefinieerde idioom een duidelijke rol. De gekozen akoestische oplossing hier brengt de juiste esthetische uitdrukking over en dempt tegelijkertijd de hoge geluidsniveaus die typisch worden gegenereerd in zwembaden.

De wanden en het plafond van de faciliteit zijn bekleed met Troldtekt akoestische panelen voor effectieve geluidsdemping. Afhankelijk van het specifieke gebied, zijn de gebruikte kleuren Wit 101, Naturel Crème en Naturel Grijs. Met een fijne houtstructuur van 1,5 mm, voldoen de akoestische panelen niet alleen aan de eisen, maar bieden ook een natuurlijke aanvulling op de esthetische ambities.